Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-04-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.45 u) Dinsdag, 9 april 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 36-jarige vrouw zonder vaste woon/verblijfplaats en een 27-jarige vrouw, eveneens zonder vaste woon/verblijfplaats. Beide vrouwen worden verdacht van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen en bestemde gebied/plek). De politie zag eerder afgelopen nacht op de Spoorsingel in Heerlen het contact van de een van de vrouwen en later van de andere vrouw met automobilisten waarna beide vrouwen instapten in hun auto en wegreden. Zowel de beide vrouwen als de van klant verdachte automobilisten, een 37-jarige man uit Aken (D) en een 41-jarige man uit Simpelveld werden vervolgens elders in Heerlen aangehouden en de politie maakt tegen alle vier de verdachten proces-verbaal op.

Hoensbroek; verdovende middelen
De projectgroep verdovende middelen van de Heerlense politie die afgelopen maandagavond op de Kouvenderstraat in Hoensbroek een drugsdeal vermoedde tussen een aantal personen (twee Duitse inzittenden van een auto die kwamen aangereden en een 34-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats die bij hen instapte in de auto), reed de verdachten achterna en hield ze aan. Bleek dat de van drugshandel aangehouden 34-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats verdovende middelen bij zich had. Daarbij gaat het om bijna 17 gram heroine en cocaine. Die werden samen met het geld dat de verdachte bij zich had (Euro 225,-) inbeslaggenomen. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voerendaal; aanrijding
Afgelopen maandagnamiddag omstreeks 17.50 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Kruishoeveweg/Colmonderweg/Heugdenweg in Voerendaal. Een 55-jarige bromfietsbestuurder uit Landgraaf botste met zijn bromfiets tegen een auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Elkenrade. De bromfietsbestuurder kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond. Hij werd met verwondingen aan zijn hoofd en een been (precieze aard en ernst verwondingen nog niet bekend) overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar hij werd opgenomen op de afdeling intensive care. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; fikse boete
De politie heeft een 46-jarige man uit Lanaken (B) in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 340 Euro. Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade betrapte de Belg afgelopen maandagmiddag bij diefstal van deurklinken. De boete werd meteen betaald.

Reymerstok; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 15.15 uur vond op de kruising Provincialeweg / Reymerstokkerdorpsstraat in Reymerstok een aanrijding plaats. Een 21-jarige automobilist uit Eupen (B) week op de kruising uit voor een andere auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Moelingen (B) die vermoedelijk geen voorrang verleende aan de Eupenaar. Bij die uitwijkmanoeuvre botste de Eupenaar met zijn auto tegen een busje, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Maastricht. In het busje bevonden zich een dertiental kinderen (in de leeftijd van 5 tot 13 jr) van een school in Gulpen. Die kinderen hadden allemaal de autogordel om en hielden daardoor aan de aanrijding naast de nodige schrik van het gebeurde alleen een kapotte lip of een bult over. Alle dertien kinderen konden en werden meteen naar huis gebracht. De automobilist uit Eupen werd met ondermeer een gekneusde heup overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. Twee in de auto van de Eupenaar inzittende mannen werden eveneens overgebracht naar het Maastrichtse ziekenhuis, een met eveneens een pijnlijke heup en de ander bleek later geen verwondingen aan de aanrijding te hebben overgehouden. De 40-jarige autobestuurster uit Moelingen werd met shocksymptomen eveneens naar het ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling huiswaarts. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.