Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-04-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.20 uur) Dinsdag 9 april 2002

Sittard, hulpvaardigheid niet beloond:

Een 59 jarige inwoner van Geleen is zaterdag 6 april 2002 het slachtoffer geworden van een diefstal uit zijn woning. Aan de woning van het slachtoffer aan de Van Galenstraat te Geleen werd zaterdagavond omstreeks 19.45 uur gebeld. De bewoner trof voor zijn deur een onbekende man aan die vroeg of hij even van de telefoon gebruik mocht maken, hetgeen toegestaan werd. De onbekende man kreeg ook nog wat te drinken en maakte gebruik van het toilet. Daarna verliet de onbekende man de woning.
Maandagmorgen 8 april werd tot verbazing van de bewoner zijn beurs bij hem thuis bezorgd. De bewoner had zijn beurs het weekeinde niet gemist. Uit de beurs bleek een geldbedrag van ongeveer 200 euro ontvreemd te zijn. Vermoedelijk heeft de onbekende man die op zaterdag de woning van het slachtoffer bezocht de diefstal gepleegd. Het slachtoffer deed maandag 8 april bij de politie aangifte.

Sittard, bromfietsdief aangehouden:
De politie heeft maandagmiddag 8 april 2002 tegen een 23 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt nadat deze door een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis te Sittard op heterdaad betrapt was bij het plegen van een bromfietsdiefstal. De beveiligingsmedewerker trof omstreeks 14.45 uur een onbekende man aan die in de fietsenstalling doende was om met behulp van een houten knuppel een slot van een gestalde bromfiets open te breken. De dief probeerde de beveiligingsmedewerker om de tuin te leiden door te zeggen dat het zijn bromfiets was, maar de beveiligingsmedewerker trapte daar niet in. De dief werd door de beveiligingsmedewerker aangehouden en in handen van de gewaarschuwde politie gesteld. De 23 jarige dief uit Sittard werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. Daar werd de poging tot diefstal bekend. In het kader van snelrecht werd tegen de Sittardenaar proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Stein, auto gestolen na insluiping:
Op maandagavond 9 april 2002 is op de Nijverheidsweg te Stein ten nadele van een 47 jarige inwoner van Stein een personenauto gestolen. Ongemerkt voor het aanwezig personeel wist maandagavond tussen 19.00 en 19.30 uur een onbekende het bedrijf aan de Nijverheidsweg binnen te sluipen. De dief ontvreemdde uit een colbert van een werknemer de autosleutels en een beurs met daarin enkele bankpasjes en ongeveer 100 euro. De dief nam daarop ook vanaf de parkeerplaats de auto van het personeelslid. Na het missen van de sleutels en de beurs deed de benadeelde daarna bij de politie aangifte.