Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-04-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.25 uur) Dinsdag 9 april 2002

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 32 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 9 april 2002 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van tenminste een poging tot inbraak.
De bewoonster van een woning aan de Secretaris Wijnandstraat te Maastricht hoorde dinsdagmorgen omstreeks 00.30 uur een ongewoon geluid in haar tuin. Aan de achterzijde van haar woning keek de bewoonster in haar tuin en zag daar een onbekende man staan die schrok en het meteen op een lopen zette nadat de bewoonster begon te schreeuwen. De bewoonster stelde daarop meteen de politie in kennis. Bij een onderzoek in de omgeving werd de onbekende man waarvan de bewoonster een goede beschrijving kon geven niet meer aangetroffen. Kort daarop ontdekten de bewoners van een woning aan de Kapelstraat te Maastricht dat ook in hun tuin een onbekende man had gestaan. Opnieuw nam deze man de benen nadat hij ontdekt was. In een brandgang achter deze woning trof de politie een onafgesloten fiets aan die mogelijk door de onbekende man gebruikt was. Bij het onderzoek werd in de struiken geritsel gehoord waarop een politieagent een onderzoek instelde. Een man vluchtte onverwacht uit deze struiken en klom op een dak waarna hij probeerde te ontkomen. Na over een schutting te zijn geklommen verborg de onbekende man zich in de struiken bij de MTS-school. Daar werd hij door de politie aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Op de Emmaweg te Meerssen werd maandagavond 8 april 2002 tussen 19.00 en 23.15 uur ingebroken. Na het vernielen van een ruitje kon door handreiking een raam worden geopend. Uit de woning werden diverse sieraden, horloges en een geldbedrag van enkele honderden euros ontvreemd. De politie onderzoekt of deze inbraak mogelijk ook geleegd is door de aangehouden verdachte.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 51 jarige inwoner van Wijnandsrade is dinsdag 9 april 2002 door de politie aangehouden nadat deze onder invloed in zijn auto gereden had.

Een automobilist meldde de politie dinsdagmorgen omstreeks 02.55 uur telefonisch dat hij achter een andere automobilist aanreed waarvan hij het vermoeden had dat deze dronken zijn auto bestuurde. De politie kreeg de automobilist op de Meerssenerweg in het oog waarna een controle volgde. Bij het eerste contact met deze bestuurder bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Echter de inwoner van Maastricht was vanwege zijn dronkenschap niet in staat een ademanalyse tot een goed einde te brengen. Een bloedproef werd door de automobilist geweigerd. Tegen de 51 jarige inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, snelheidsduivel auto en rijbewijs kwijt: De politie heeft maandagavond 8 april 2002 tegen een 27 jarige inwoner van Keulen proces-verbaal opgemaakt na het plegen van een fikse snelheidsovertreding.
De automobilist uit Keulen reed maandagavond omstreeks 22.15 op de autosnelweg Heerlen Maastricht een onopvallende surveillanceauto van de politie voorbij. De politieauto reed rond de 120 km per uur maar het was alsof de politieauto stilstond in vergelijking met de snelheid van de Porsche. De politiepatrouille achtervolgde de snelheidsduivel met een snelheid van 190 km per uur maar de Porsche verdween uit het zicht. Echter een op de Geusseltkruising staande korte file bracht uitkomst. De Porsche kon door de file niet verder rijden en werd door de politie van de weg gehaald. De auto werd overgebracht naar het politiebureau waarna de officier van Justitie bepaalde dat zowel de auto als het rijbewijs van de bestuurder in beslag genomen moest worden.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 36 jarige inwoner van Maastricht is maandagmiddag 8 april 2002 door de politie aangehouden nadat hij in een supermarkt gevestigd aan de Helmstraat te Maastricht betrapt werd bij het plegen van een winkeldiefstal.
De man ontvreemdde in de winkel frisdrank, pleisters en een huidverzorgingsmiddel met een totale waarde van ruim 7 euro. Toen de goederen aan de kassa niet werden betaald greep het personeel in. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Ook een 55 jarige inwoonster van Nieuwstadt werd maandagmiddag 8 april 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw werd omstreeks 15.50 uur door personeel van een winkel aan de Platielstraat te Maastricht betrapt nadat zij de winkel wilde verlaten zonder een vaas en een kleedje ter waarde van ruim 36 euro te betalen. Bij onderzoek bleek de vrouw in nog zes andere winkel in de binnenstad van Maastricht diverse goederen ontvreemd te hebben met een totale waarde van 235 euro. Tegen de vrouw uit Nieuwstadt is proces-verbaal opgemaakt. Zij heeft een dagvaarding gekregen en zal zich op korte termijn bij de officier van Justitie moeten verantwoorden over de reeks winkeldiefstallen.