Korps: Friesland, plaats: Friesland 9-04-2002
Politieberichten van 9/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: diefstal bromfiets
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een schuurtje achter een woning aan Het Meer. De schuurdeur werd opengebroken en uit de schuur werd een bromfiets, merk Puch, type Zip, kleur blauw, weggenomen. Ook een donkergroene herenfiets, merk onbekend, werd meegenomen. De eigenaresse, een 38-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Goslingastate. Via verbreking van een garagedeur, kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een televisie, een videorecorder en een tas met daarin een portemonnee weggenomen. De bewoner, een 50-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Stiens: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 05.00 uur vond op de kruising Skredyk Stienzer Hegedyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, reed door nog onverklaarbare oorzaak tegen een boom. De bestuurder werd gewond en werd in de auto aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het MCL-Zuid. In het ziekenhuis werd van de bestuurder een bloedproef genomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Bij controle bleek dat de auto sinds 27 maart van dit jaar niet meer verzekerd was. Ook bleek dat het rijbewijs van de bestuurder sinds 4 februari 2001 was ingevorderd. Ook voor deze overtredingen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerenveen: lastige man
Dinsdag omstreeks 08.15 uur werd in een woning aan het Vliet een 50-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden ter zake huisvredebreuk. De verdachte had het raam in de achterdeur vernield en was zo de woning van een 33-jarige inwoonster van Heerenveen binnengekomen. De man en vrouw zijn bekenden van elkaar. Eenmaal binnen wenste de man niet meer te vertrekken, waarop de bewoonster de politie belde. Ondanks dat gevorderd werd de woning te verlaten, bleef de man bij zijn standpunt. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Oosterwolde: aantreffen hennepkwekerij
Dinsdag omstreeks 08.45 uur werd, naar klachten van stankoverlast, in een schuur achter de woning aan de Buttingasingel een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur stonden in totaal 70 planten. De planten met bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Medewerkers van de Nuon hebben een onderzoek ingesteld in verband met het doorschakelen van de elektriciteit naar de schuur. De bewoner, een 29-jarige inwoner van Oosterwolde, moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: diefstal tas
Dinsdag omstreeks 09.45 uur fietste een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Oostergoweg. Zij had haar tas over de schouder hangen. Op een gegeven moment werd zij ingehaald door een bromfietsbestuurder, die haar tas van de schouder rukte. Door deze manoeuvre kwam de vrouw ten val. Zij liep hierbij geen verwondingen op. In de tas zaten geneesmiddelen en een portemonnee met kleingeld. Het slachtoffer kon geen signalement van de bromfietsbestuurder geven. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Terwispel: aanrijding
Dinsdag omstreeks 10.00 uur reed een 42-jarige inwoner van Almere met zijn personenauto over de Rijksweg A7 in de richting Groningen. De bestuurder was bezig een voor hem rijdende auto in te halen. Terwijl hij hiermee bezig was, werd hij ingehaald door een achteropkomende auto. De bestuurder van deze auto raakte geïrriteerd en ging vlak op de bumper van zijn voorligger rijden. Dit irriteerde de inwoner van Almere weer, die daarop verzuimde tijdig weer naar rechts te gaan. Het achter opkomende voertuig haalde de auto van de inwoner van Almere toen rechts in en ging vervolgens direct weer terug naar de linkerrijstrook, waarop de inwoner uit Almere min of meer werd afgesneden. Deze moest daarop een stuurcorrectie uitvoeren om een aanrijding te voorkomen. Door deze stuurcorrectie vloog hij met zijn auto enkele malen over de kop en kwam tegen een paal van de ANWB tot stilstand. De bestuurder werd lichtgewond aan zijn oog. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Drachten. De auto werd totaal vernield. De bestuurder van de andere auto is tot op heden onbekend gebleven. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272