Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Groen licht voor de financiering van vijf "Doelstelling 2 projecten" aan de West-Vlaamse kust
Brugge, 9/4/2002
In zijn vergadering van 26 maart 2002 keurde het Managementcomité van het Europese Doelstelling 2-programma voor de kust een reeks projecten goed. De Provincie die het programma coördineert, besliste samen met vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering en de gemeenten om aan de volgende vijf projecten Europese steun toe te kennen.

In de Uitkerkse polder worden enkele percelen in het noordelijke deel van de polder natuurvriendelijk ingericht en wordt een deel van de camping Harendijke visueel afgeschermd. Het project krijgt een Europese steun van 23.047 EURO of ca. 1 mio BEF. Projectleider is NatuurpuntVlaanderen vzw.

De Herwaardering Oude Duinenwijk beantwoordt aan de dringende behoefte om deze wijk die centraal in de toeristische zone ligt en waarvan de fysieke woonkwaliteit aangetast is op te waarderen. Daartoe wordt de kwaliteit van het openbare patrimonium verbeterd, worden verkeersingrepen voorzien Deze werken moeten zorgen voor een vernieuwde dynamiek en de bewoners, eigenaars en promotors aanzetten tot (ver)nieuwbouw. Tegelijk wordt in de wijk een opbouwwerker ingezet die ondermeer het sociale verdringingseffect moet helpen ondervangen. Het project waarvan Bredene projectleider is, krijgt 366.046 EURO steun of ca. 14,76 mio BEF.

Het project Duinencentrum situeert zich in Bredene. Het beoogt de herinrichting van de zone tussen de Koninklijke Baan en Driftweg, tussen Zeelaan en Gentstraat, de herinrichting van de voetgangerstunnel onder de Koninklijke Baan, de heraanleg van de strandtoegang naar het Duingat en de bouw van een nieuwe strandreddingspost. De Europes steun bedraagt 445.818 EURO of ca. 17,98 mio BEF. Het gemeentesbestuur van Bredene is projectleider.

Seasens is een project van de vzw Artist. Van een authentiek, gerenoveerd vrachtschip dat in de haven van Oostende afgemeerd ligt wil men het voormalig laadruim transformeren tot een hypermoderne relaxatieruimte die sessies aanbiedt van zon anderhalf uur. Het maritieme aspect speelt ook een belangrijke rol. De EFRO-steun bedraagt 31.388 EURO of ca. 1,3 mio BEF.

Het project IBO-Horeca wil vraag- en aanbodzijde op de arbeidsmarkt op elkaar afstemmen door voor diverse jobs in de horeca die telkens opnieuw op de lijst van de knelpuntvacatures voorkomen een training on the job aan te bieden aan werkzoekenden. Aan de opleiding is een tewerkstelling verbonden voor minstens dezelfde duur als de opleiding. Begeleiding gebeurt vanuit de VDAB (die projectleider is) en door een peter op het bedrijf. De bijdrage van het Europees Sociaal Fonds beloopt 54.039 EURO of ca. 2,2 mio BEF.

Voor meer informatie en met projectideeën omtrent de kust kunt u altijd terecht bij het programmasecretariaat dat gevestigd is in het provinciehuis Boeverbos in Sint-Andries, Leopold III-laan 41. Contactpersonen zijn Stefaan Bil (050/40.34.63) en Lies Lefevere (050/40.34.66).
e-mail-adres : stefaan.bil@west-vlaanderen.be en lies.lefevere@west-vlaanderen.be .

Meer informatie kan je vinden op de website:
http://www.west-vlaanderen.be/upload/doelstelling2kust/index.htm