Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en Electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

09-04-2002

Sluiting TWR in Heerlen dolksteek in de rug

Een dolksteek in de rug. Zo ervaren de 140 werknemers en CNV Metaal en elektro de plotselinge sluiting van abs-remsystemenfabrikant TWR in Heerlen. De Amerikaanse moeder wil dat de productie voor 1 augustus is verhuisd naar de vestiging in Koblenz. De sluiting zal werkloosheid van alle werknemers tot gevolg hebben.

Aanleiding tot de sluiting is dat TWR al jaren verlies lijdt. CNV Metaal en elektro erkent dit, maar vindt dat het management en de moedermaatschappij al jaren geleden hadden moeten ingrijpen. In plaats hiervan heeft men de zaak op zijn beloop gelaten en juist nu de markt weer aantrekt en TWR zijn volledige productiecapaciteit kan benutten, moet de productie worden verplaatst.

CNV Metaal en elektro wil onderzoeken of in de Heerlense vestiging mogelijkheden zijn om andere producten te maken, zodat de werknemers aan het werk kunnen blijven. Lukt dit niet, dan zal er een heel duur sociaal plan moeten worden afgesloten, vindt de bond. De verwijtbaarheid van de plotselinge sluiting ligt namelijk volledig bij het management en de moedermaatschappij.

Nadere inlichtingen:

Peter Hendrix
046-4208270
Jan Immerzeel
030-6348348