EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO introduceert nieuwe gevarenkaarten op www.gevarenkaart.nl

Ondernemersvereniging EVO introduceert www.gevarenkaart.nl Een nieuwe website waarop ondernemingen gevarenkaarten kunnen bestellen die voldoen aan de eisen van het geherstructureerde ADR. Alle ondernemingen die te maken hebben met het vervoer over de weg van gevaarlijke stoffen zijn verplicht per 1 januari 2003 de nieuwe gevarenkaarten te gebruiken.

Sinds 15 maart is het mogelijk om de nieuwe gevarenkaarten (dus volgens het geherstructureerde ADR) op www.gevarenkaart.nl te bestellen. Op deze website is het mogelijk de juiste gevarenkaart te bepalen aan de hand van het UN-nummer, gevarenkaartnummer of (ADR-)stofnaam. Door de aanpassingen in het ADR verschillen de nieuwe gevarenkaarten in veel opzichten van de âoudeâ gevarenkaarten.

Veranderingen aan de gevarenkaarten

Een belangrijke wijziging is de nummering van de gevarenkaarten. Verder is er door het vervallen van de opsommingcijfers a), b) en c) in het ADR extra aandacht nodig bij het vaststellen van de juiste verpakkingsgroep. Ook nieuw op de gevarenkaart bij de persoonlijke beschermingsmiddelen zijn het veiligheidsvest, de handlamp en twee zelfstandig staande waarschuwingssignalen. Als laatste is de rubriek âinterventie uitrustingâ toegevoegd, waar de eventuele middelen staan vermeld om gemorste stof op te ruimen, zoals een schop, bezem en zand.

Bestellingen die via de website binnenkomen worden gegarandeerd binnen 48 uur bij de klant bezorgd. Daarnaast is op de website informatie te vinden over opleidingen, bijeenkomsten en wordt er regelmatig nieuws geplaatst over gevaarlijke stoffen.

Kijk op www.gevarenkaart.nl