Ingezonden persbericht

BlueDome realiseert forse winstgroei

Schiphol-Rijk, 9 april 2002 - BlueDome Internet Application Services, beheerder van complexe internetomgevingen en ASP applicaties voor o.a. Funda, de Consumentenbond, Radio538, Triodos Bank, Shop.nl, EDS en D-reizen, heeft in 2001 een groei gerealiseerd van ruim 400%. Vorig jaar had de omzet een grootte van 3 miljoen gulden, dit resulteerde in een winst voor belasting van 18%. BlueDome verwacht dat de omzet- en winstgroei zich de komende jaren zal voortzetten.

BlueDome speelt in op de toenemende behoefte van bedrijven om het applicatiebeheer in complexe internet omgevingen uit handen te geven. Dit kunnen zowel MKB- als ook Corporate ondernemingen zijn. De diensten van BlueDome worden aangeboden voor een vast bedrag per maand, eventueel inclusief hardware en software. Hiertoe zijn samenwerkingsverbanden opgezet met bedrijven als SUN, Microsoft, Compaq, EDS, BEA systems, Silverstream en Oracle. BlueDome specialiseert zich naast het beheer van applicatieservers ook in toenemende mate op het beheren van Content Management Systemen (CMS). Deze systemen spelen een steeds grotere rol in de keuze voor e-business oplossingen.

Naast maatwerk applicaties biedt BlueDome, in samenspel met IT-integrators, webbouwers en consultancy bedrijven, "standaard" softwarepakketten aan zoals Exact Globe 2000, Exact e-Synergy, Niku, Microsoft Exchange en Microsoft Sharepoint. BlueDome beheert deze pakketten voor ondernemingen van verschillende grootte.

Over BlueDome
BlueDome is in april 2000 opgericht door een vijftal oud-medewerkers van EuroNet Internet/Wanadoo en is uit eigen middelen opgestart. De groei is op traditionele manier uit de omzet gefinancierd. BlueDome is actief op het gebied van Application Service Providing. De dienstverlening richt zich op twee groepen, high-end hosting services voor bedrijfskritische internetapplicaties en het bieden van full service IT functionaliteit middels het ASP model.

BlueDome verwacht dat de omzet binnen 2 jaar verder zal groeien tot 6,5 miljoen euro met een verwachte winst voor belastingen van 1,5 miljoen euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BlueDome B.V.
www.bluedome.net

Marcel Ravenshorst
Marketing Director
marcel@bluedome.net
020-4066403
0628-652795