Fortis Bank

Fortis maakt website toegankelijk voor gehandicapten

Vanmiddag ondertekent Fortis een verklaring waarin zij de intentie uitspreekt haar website verder toegankelijk te maken voor gehandicapten. De verklaring wordt ondertekend op de slotmanifestatie van het campagnejaar van Drempels Weg in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Drempels Weg is een initiatief van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Met de ondertekening verklaart Fortis dat zij belang hecht aan de toegankelijkheid van haar website. Zoveel mogelijk internetgebruikers, inclusief mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap, zoals visueel, auditief of anderszins, moeten in staat zijn om gebruik te maken van zoveel mogelijk websites. Fortis heeft de intentie om haar website www.fortis.com http://www.fortis.com> en de websites van haar dochterbedrijven voor het eind van het jaar 2002 te laten voldoen aan de richtlijnen die het ministerie van VWS als norm voor toegankelijke websites heeft vastgesteld. Het ministerie van VWS heeft op haar beurt de intentie uitgesproken om Fortis te ondersteunen bij het toegankelijker maken van de websites.

Anton van Rossum, CEO van Fortis: "Internet is een onmisbaar communicatiemiddel voor gehandicapten, omdat het deelname aan de maatschappij gemakkelijker maakt. Bovendien streeft Fortis ernaar haar klanten goed en efficiënt te bedienen. Een goed toegankelijke website hoort daar ook bij."

Opmerkingen voor de redactie:
Nadere informatie is te vinden op onze homepage: http://www.fortis.com/pers

Perscontacten:

Brussel: 32 (0) 2 565 35 84 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 49

Investor Relations:

Brussel: 32 (0) 2 510 53 37 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 46