Ingezonden persbericht


SYSTIMAX GigaSPEED XL-bekabelingsoplossing presteert ruim boven LAN-standaarden van ISO/IEC en TIA

TER PUBLICATIE: 9 april 2002

RIJSWIJK - Avaya, fabrikant van spraak- en datanetwerken voor de zakelijke markt, maakt bekend dat haar nieuwe SYSTIMAX® GigaSPEED® XL-oplossing elektrische prestaties levert, die 400% hoger liggen dan de ISO/IEC (Class E) en de Telecommunications Industry Association (TIA) Category 6-ontwerpstandaarden voor Local Area Networks (LAN's).

De GigaSPEED XL-oplossing is de nieuwste toevoeging aan de SYSTIMAX Structured Cabling Solutions-productlijn (SCS): gestructureerde bekabelingsoplossingen die gelijktijdig data, spraak, video en applicaties voor gebouwbeheer ondersteunen.

Doordat ruis (Near-End Cross Talk of NEXT) sterk is teruggedrongen in de totale channel, wordt de betrouwbaarheid van de transmissie van spraak, data en video in bedrijfsnetwerken verder vergroot.

Avaya heeft haar kwalitatief hoogwaardige productieproces gecombineerd met zelf ontwikkelde ontwerptechnieken, zoals: Modal Decomposition Modeling (MDM), Connector Field Pattern Modeling (CFPM) en Cable Twist Accuracy Technology (CTAT). Hiermee zijn de ongeëvenaarde prestaties van GigaSPEED XL een feit.

"De GigaSPEED XL-oplossing heeft hiermee een compleet nieuw prestatieniveau gecreëerd in de LAN-bekabelingsindustrie", zegt Luc Adriaenssens, Director of SYSTIMAX Research & Development bij Avaya. "Onze eigen ontwerptools stellen ons in staat om een bekabelingsoplossing te analyseren, te ontwerpen en af te leveren, waarmee netwerkbeheerders uitval van het netwerk (downtime) en transmissiefouten sterk verminderd zien."

De GigaSPEED XL-oplossing biedt een elektrische prestatie (NEXT) van 6 dB boven de ontwerpstandaard (Category 6) voor de GigaSPEED XL7 (71 Series) en 7 dB voor de GigaSPEED XL8 (81 Series).

Hoewel de huidige ontwerpstandaarden uitgaan van vier connecties per channel, zal de GigaSPEED XL-oplossing het gebruik van zes connecties voor elke channel-lengte ondersteunen en tegelijkertijd een minimum van 4 dB NEXT-marge bieden. Deze combinatie van prestaties en flexibiliteit stelt klanten in staat om netwerken geheel volgens eigen specificaties te ontwerpen.

Het GigaSPEED XL Solution Portfolio
Het GigaSPEED XL Solution Portfolio is verkrijgbaar als de GigaSPEED XL7 Solution of de GigaSPEED XL8 Solution met resp. de nieuwe 71E Series-bekabeling en de 81A Series-bekabeling. Componenten binnen dit nieuwe aanbod zijn onder meer nieuwe patch-panels (PATCHMAX GS3, 1100GS3 of iPatch GS3), een nieuwe information outlet (MGS400) en nieuwe patch-kabels (GS8E Modular Cord Family, VisiPatch GS3 Patch Cord). Meer informatie is beschikbaar op www.avaya.com/gigaspeedxl.

Beschikbaarheid en garantie
De GigaSPEED XL Solutions zijn per mei 2002 beschikbaar en kunnen besteld worden via het wereldwijde netwerk van geautoriseerde SYSTIMAX BusinessPartners van Avaya.

Avaya's SYSTIMAX SCS (GigaSPEED XL- en PowerSUM-koperoplossingen, LazrSPEED- en OptiSPEED-glasvezeloplossingen) worden gegarandeerd door de toonaangevende 20 jaar uitgebreide product- en de
applicatiezekerheidsgarantie.

Avaya
Avaya, Inc., wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van spraak- en datanetwerken en communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties - inclusief meer dan 90 procent van de Fortune 500 - helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven, aan overheden en aan andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Service Providing, Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Avaya Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.