XS4ALL

NIEUWE ZAKELIJKE DSL-DIENST

Aankondiging XS4ALL
9 april 2002

Nieuwe zakelijke DSL-dienst

XS4ALL introduceert vandaag DSL-LAN, een nieuwe DSL- dienst voor de zakelijke markt. Daarmee is XS4ALL de eerste internetprovider in Nederland die gebruik maakt van de nieuwe netwerkdienst "Epacity voor xSPs" van KPN Telecom.

De DSL-LAN abonnementen van XS4ALL kennen een hoog service- en ondersteuningsniveau, speciaal voor bedrijven die hoge eisen stellen aan de performance en betrouwbaarheid van hun internetverbinding. DSL-LAN is specifiek geschikt om tientallen computers en servers gelijktijdig te verbinden met internet.

DSL-LAN kent een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van de particuliere ADSL-diensten die in Nederland worden geboden. Een DSL-LAN abonnee heeft 1 aanspreekpunt. XS4ALL verstuurt de factuur en verzorgt de helpdeskondersteuning. De hoge upstream van de DSL-LAN abonnementen stelt bedrijven in staat om grote hoeveelheden informatie via internet aan te bieden. Bij elk abonnement wordt naar keuze een uitgebreide hoeveelheid IP-adressen verstrekt (tot maximaal 256), om de verschillende computers en servers in een Local Area Network aparte toegang te bieden tot internet.

Een DSL-LAN abonnement is verkrijgbaar vanaf EUR 290 ex btw per maand. Het snelste DSL-LAN abonnement kent een maximale downloadsnelheid van 2048 Kbit/s, en een uploadsnelheid van 512 Kbit/s. Toch bedragen de maandelijkse kosten met EUR 490 maar een fractie van de prijs van internet via een leased line. DSL-LAN is op dit moment beschikbaar in de 4 grote steden en Zaandam en Haarlem. Naar verwachting wordt het netwerk in de loop van dit jaar uitgebreid naar circa 250 nummercentrales.

Zie