Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple toonaangevend op vlak van DVD-authoring

Bunnik, 9 april 2002 * Apple maakt vandaag bekend dat het bedrijf tot nu toe bijna een half miljoen Macintosh computers met een SuperDrive en meer dan twee miljoen DVD-R-schijven heeft verkocht. Apple introduceerde de SuperDrive, de eerste CD- en DVD-brander die in de computerindustrie op grote schaal werd gedistribueerd, in januari 2001 samen met de revolutionaire iDVD- en DVD Studio Pro-programmatuur.

"Er is een ware revolutie aan de gang op het gebied van DVD voor desktop computers, en Apple zet hier de toon", aldus Greg Joswiak, Senior Director voor Hardware Product Marketing bij Apple. "Ook de iMac is nu voorzien van een SuperDrive. Beschrijfbare DVD-schijven van Apple kosten amper 7 Euro per stuk en dankzij onze iDVD-programmatuur kan iedereen heel gemakkelijk zelf DVD's maken."

Alle Macs met een SuperDrive worden geleverd met iDVD 2, een uiterst gebruikersvriendelijk programma voor het maken van DVD's die kunnen worden afgespeeld in standaard-DVD-spelers. iDVD 2 is het enige DVD-authoringprogramma voor de consumentenmarkt waarmee professioneel ogende DVD's kunnen worden gemaakt, compleet met bewegende menuknoppen en achtergronden.

DVD Studio Pro van Apple is een volledig programma voor het maken van DVD's, dat de gebruiker professionele functies biedt voor codering, beheer en uitvoer van DVD-materiaal. Het programma vormt een perfecte aanvulling op Final Cut Pro 3 van Apple, het toonaangevende programma voor videobewerking, speciale effecten en montage. iMovie 2, Final Cut Pro 3, iDVD 2 en DVD Studio Pro vormen samen een eenvoudige, complete en geïntegreerde oplossing voor het vervaardigen van professionele DVD's, en is gericht naar zowel videomakers als consumenten.

© 2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, DVD Studio Pro, Final Cut Pro, iMac, iMovie en SuperDrive zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, bus 100
1020 Brussel
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
E-mail: vandeneynde.s@euro.apple.com

Ellen Westland
Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0)30-659 39 00
Fax: +31 (0)30-659 38 50
E-mail: westland.e@euro.apple.com


---