Ingezonden persbericht


Siebel Systems introduceert met Siebel Application Network de eerste op open standaarden gebaseerde en leveranciersonafhankelijke integratieoplossing

Toonaangevende partners ondersteunen initiatief met technologie en expertise om een complete,

op klanten gerichte oplossing te kunnen aanbieden die ingebruikname versnelt en

een lagere Total Cost of Ownership mogelijk maakt

Met de introductie van Siebel Application Network is Siebel Systems de eerste leverancier die een op klanten gerichte oplossing biedt die bedrijven in staat stelt om snel en op een kosteneffectieve manier alle relevante applicaties te integreren door middel van een op open standaarden gebaseerde architectuur die zowel schaalbaar als betrouwbaar is , zegt Alan Grometschein, vice president of technology van Quick & Reilly.

Onze klanten hebben duidelijk aangegeven hoe belangrijk zij applicatie-integratie vinden , zegt Tom Siebel, Chairman and Chief Executive Officer van Siebel Systems. In plaats van een op maatwerk gebaseerde en bedrijfsspecifieke oplossing te ontwikkelen, hebben wij er voor gekozen samen te werken met toonaangevende partijen in de industrie om gezamenlijk de eerste op open standaarden gebaseerde oplossing aan te bieden voor het integreren van bedrijfsprocessen die de kosten en de complexiteit verlaagt en die klanten tevens in staat stelt om die toepassingen te kiezen die het beste aansluiten bij hun behoeften.

Siebel Application Network biedt lage Total Cost of Ownership

Siebel Application Network biedt een op open standaarden gebaseerde aanpak voor het ontwerpen en ontwikkelen van end to end bedrijfsprocessen die kunnen worden uitgevoerd met toonaangevende integratie-servers. Deze bedrijfsprocessen zijn bovendien onafhankelijk van de gebruikte applicaties en kunnen gebruikt worden over een brede reeks van applicaties in talloze divisies en business units. Het resultaat is een leveranciersonafhankelijke architectuur die de noodzaak voor maatwerk aanzienlijk verkleint, maar ook de complexiteit vermindert, de ingebruikname versnelt en een lage total cost of ownership mogelijk maakt.

Nu bedrijven doorgroeien van een point-to-point integratieaanpak naar een het gehele bedrijf omvattende integratiestrategie onderkennen de aanbieders van standaard pakketten dat het simpelweg aanbieden van een lijstje van API s en adapters niet langer genoeg is , zegt Jeff Comport, vice president en research fellow van Gartner. De volgende generatie van op integratie voorbereide standaard pakketten zal zijn gebaseerd op integratie-brokers en webservices. Deze oplossingen zullen worden gestuurd door het gehele bedrijf omvattende modellen die veel verder gaan dan de traditionele grenzen die gelden bij de huidige softwarepakketten of suites.

Siebel Systems bevindt zich in een unieke positie om op basis van een open architectuur, branchespecifieke domeinkennis en een zeer uitgebreid partnerprogramma dit soort oplossingen aan te bieden. De Siebel Application Network-oplossing biedt:


- End-to-end en branchespecifieke bedrijfsprocessen. Door gebruik te maken van de best practices en de branchespecifieke domeinkennis van toonaangevende system integrators stelt Siebel Systems een uitgebreide reeks van standaard en branchespecifieke bedrijfsprocessen samen die gemakkelijk aangepast kunnen worden, maar ook uitgebreid en opgewaardeerd kunnen worden. Deze standaard bedrijfsprocessen verlagen de kosten, verkleinen de complexiteit en verminderen de risico s bij het integreren van applicaties. Tegelijkertijd wordt de ingebruikname versneld.

- Hergebruik van bedrijfsprocessen zodat organisaties kunnen werken volgens het principe eenmaal creëren, meermalen in gebruik nemen . Onafhankelijk van zowel de onderliggende applicaties als de toegepaste integratie-server kunnen standaard bedrijfsprocessen opnieuw worden gebruikt in andere divisies of business units. Ook wanneer verschillende applicaties of integratie-servers worden toegepast. Hierdoor kan een belangrijke reductie van de implementatietijd, de kosten en de complexiteit worden bereikt.

- Ondersteuning van industriestandaarden. Siebel Application Network is gebaseerd op bestaande XML-standaarden en de webservices die momenteel in ontwikkeling zijn. De specificaties van bedrijfsprocessen worden ondersteund door toonaangevende aanbieders van integratietechnologie als IBM, SeeBeyond, TIBCO Software, Vitra en webMethods. Deze specificaties verkleinen de tijd die nodig is voor ingebruikname, evenals de risico s. Ook zijn aanzienlijk lagere kosten voor ontwikkeling en ondersteuning mogelijk. Bovendien ontstaat vrijheid in de keuze van de te gebruiken integratie-server.

- Gebruik van bewezen technologie voor integratie die zowel robuust, betrouwbaar als schaalbaar is. Op basis van ontwikkelingswerk die een periode van meer dan vijftien jaar omspant en die bovendien ook nog eens gecombineerd is met de kennis en ervaring van toonaangevende aanbieders van integratie-servers is het Siebel Application Network technisch robuust, uiterst schaalbaar en betrouwbaar. Het ondersteunt de integratie-eisen van s werelds grootste bedrijven en de meest complexe IT-omgevingen.

- Maximale flexibiliteit en keuzevrijheid. Siebel Application Network is onafhankelijk van applicaties, maakt optimaal gebruik van de investeringen van gebruikersorganisaties en werkt nauw samen met iedere onderliggende applicatie. Het resultaat is dat klanten niet langer opgesloten zitten in het productenprogramma of de integratiearchitectuur van één leverancier, maar in plaats daarvan kunnen kiezen voor de meest geschikte applicaties en integratietechnologieën.
Partners voor een op standaarden gebaseerde oplossing

Siebel Systems werkt nauw samen met toonaangevende systems integrators en aanbieders van integratiediensten om te komen tot een complete, kosteneffectieve en op open standaarden gebaseerde aanpak voor het oplossen van complexe integratieproblemen.

Siebel Application Network is een innovatieve en op klanten gerichte aanpak. De afnemers van Siebel Systems omarmen een op standaarden gebaseerde aanpak die webservices hanteert als technology enabler , zegt Eric Austvold, research director enterprise applications & technologies van AMR Research. Siebel Systems heeft heel duidelijk samenwerking gezocht met toonaangevende partijen in de industrie. Het kan hierdoor de relaties met partners benutten om op unieke wijze op technologische en branchespecifieke eisen en wensen in te spelen. Siebel Systems heeft deze aanpak uitgevonden, SAP, Oracle en PeopleSoft doen er verstandig aan op een vergelijkbare manier in te spelen op de zorgen van hun klanten ten aanzien van integratieproblemen.

System integrators beschikken over een uitgebreide ervaring en expertise ten aanzien van het ontwikkelen van branchespecifieke bedrijfsprocessen die meerdere toepassingen omvatten. Door samen te werken met Siebel Systems zijn deze toonaangevende systems integrators in staat standaard oplossingen van superieure kwaliteit aan te bieden ten aanzien van een groot aantal belangrijke bedrijfsprocessen in een brede reeks van sectoren en branches.

Deze strategie is consistent met onze visie om klanten te helpen met het oplossen van de problemen in bedrijfsprocessen in plaats van tijd en energie te steken in het gedetailleerd in een datamodel inpassen van de specifieke kenmerken van individuele werkprocessen , zegt Mark Lee, senior vice president product solutions van KPMG Consulting. De samenwerking met Siebel Systems rond Siebel Application Network biedt ons opnieuw een kans om onze klanten te helpen om de time to market te verkleinen en de total cost of ownership te verlagen.

Siebel Systems werkt ook nauw samen met toonaangevende aanbieders van integratie-servers, zoals IBM, SeeBeyond, TIBCO Software, Vitra en webMethods. Deze partijen hebben inmiddels meer dan vijftien jaar ervaring met infrastructuren die gericht zijn op integratie. Klanten kunnen optimaal gebruik maken van hun bestaande investeringen in deze integratietechnologieën en tegelijkertijd de risico s van ingebruikname minimaliseren, terwijl zij tegelijkertijd doorgroeien naar een geavanceerde, efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor applicatie-integratie.

Siebel Application Network speelt in op de realiteit van de heterogene IT-omgeving van Bose met een holistische, beheersbare en schaalbare oplossing , zegt Tim Arnold, manager process and engagement van Bose. Het op ondersteuning van individuele bedrijfsprocessen gerichte Siebel Application Network biedt bovendien ondersteuning voor alle aanbieders van integratie-servers. Hierdoor is Bose in staat een naadloze integratie van onze legacy-systemen, standaard pakketten en maatwerk toepassingen te realiseren.

Componenten van Siebel Application Network

Door de combinatie van de domeinexpertise van Siebel Systems en haar partners bestaat het Siebel Application Network uit drie belangrijke componenten: een veelomvattende bibliotheek met bedrijfsprocessen, een state of the art ontwikkelfaciliteit voor werkprocessen en een toonaangevende integratie-server.


1. Business Process Library. De business process library bestaat uit een verzameling standaard, end to end en branchespecifieke bedrijfsprocessen, zoals Customer Creation of Quote to Order. De bedrijfsprocessen zijn gebaseerd op standaarden voor XML en webservices en zijn onafhankelijk van de onderliggende applicaties en integratie-servers. De bedrijfsprocessen omvatten onder andere:






- Voorgeprogrammeerde stroomschema s van bedrijfsprocessen. Deze orchestreren een reeks van stappen over meerdere applicaties heen zodat een bepaald bedrijfsdoel kan worden bereikt. Zij worden gedefinieerd op basis van een toonaangevende specificatie die gebaseerd is op standaarden ten aanzien van webservices.

- Common objects. Deze objecten vormen een samentrekking van applicatiespecifieke datamodellen en conformeren zich aan industriespecifieke standaarden als RosettaNet en OAG. Siebel Systems biedt een veelomvattende reeks van vooraf gedefinieerde objecten, zoals klant , werknemer , product of quote .

- Transformations maps. Deze bieden een vertaalslag tussen de gegevensmodellen van applicaties en objecten. Ze zijn gebaseerd op de XSLT-standaarden. Siebel Systems biedt een reeks voorgeprogrammeerde transformatie maps voor backoffice-toepassingen (zoals SAP, Oracle, PeopleSoft, Amdocs, Kenan, Portal en andere).

2. Business Process Design Tool. Het Siebel Application Network biedt een intuïtief grafisch hulpmiddel voor het ontwikkelen en configureren van bedrijfsprocessen. Hiermee kunnen onder andere werkstromen voor bedrijfsprocessen, gemeenschappelijke objecten en transformation maps worden aangemaakt. Het ontwerphulpmiddel kent import- en exportfuncties om op basis van XML-standaarden definities van bedrijfsprocessen te kunnen accepteren of juist voor anderen beschikbaar te stellen. Het ontwerptool bestaat uit een:






- Business Process Flow Modeler. De Business Process Flow Modeler stelt de gebruiker in staat om werkprocessen te beschrijven op diverse abstractieniveaus. Een business analist kan de modeler gebruiken voor het beschrijven van een bedrijfsproces op een niveau dat onafhankelijk is van individuele applicaties. Een applicatieontwikkelaar kan het hulpmiddel gebruiken voor het verder detailleren door een proces-flow te creëren die aangeeft hoe een specifieke toepassing deze stappen kan volbrengen. De Business Process Flow Modeler biedt tevens een visuele representatie van foutcondities, transactionele begrenzingen en compenserende transacties. De modeller accepteert op webservices gebaseerde XML-representaties van gedefinieerde processen en stelt deze bovendien voor andere doeleinden beschikbaar.

- Transformation Modeler. De Transformation Modeler wordt gebruikt voor het definiëren van transformaties die de mapping beschrijven tussen gemeenschappelijke objecten en het datamodel van de applicatie. De gebruiker kan op visuele wijze hulpmiddelen als drag and drop toepassen en bovendien keuzes maken uit een bibliotheek met functies die transformaties definiëren. De Transformation Modeler kan bovendien gebruikt worden voor het definiëren van maatwerk transformaties. Het accepteert XSD-schema s en op XSLT gebaseerde transformaties en stelt deze tevens voor andere doeleinden beschikbaar.

3. Integration Server. De Integration Server coördineert alle communicatie tussen applicaties. Voorbeelden van commercieel verkrijgbare integratie-servers zijn IBM s WebSphere Business Integration, de SeeBeyond Business Integration Suite, TIBCO BusinessWorks, Vitra BusinessWare en webMethods Platform. Deze producten worden uitgebreid voor het uitvoeren van specifieke en op standaarden gebaseerde bedrijfsprocessen en omvatten de volgende elementen:

- Transport Layer. Dit is een messaging service die niet alleen voorzieningen aanbiedt als queueing, maar ook de aankomst van berichten garandeert en zowel synchrone als asynchrone messaging ondersteunt.

- Adapter. De adapter koppelt een applicatie aan de transportlaag. Het geeft gebeurtenissen door van applicatie naar integratie-server en beschikt over voorzieningen om configuratiegegevens van applicaties te importeren in de integratie-server.

- Common object model. De integratie-server biedt een framework voor het definiëren van objecten. Het kan worden uitgebreid en ondersteunt tevens door klanten zelf ontwikkelde objecten.

- Transformaties. De integratie-server biedt de transformatielaag die at runtime transformaties uitvoert.

- Business process controller. De business process controller maakt het stap-voor-stap uitvoeren van het bedrijfsproces mogelijk. De business process controller biedt ondersteuning voor langlopende transacties en foutafhandeling, volgt de status van processen en verzamelt statistische informatie voor rapportage- en analysedoeleinden.
Met de vrijgave van Siebel 7 in november 2001 was Siebel Systems de eerste aanbieder van eBusiness-applicaties die het belang onderkende van de gemengde en uit meerdere applicaties bestaande IT-omgevingen waar klanten mee te maken hebben. Dat deed Siebel Systems met de introductie van een innovatieve integratiearchitectuur in de vorm van een application network . Nu zet Siebel Systems een volgende significante stap gezet op basis van deze aanpak samenwerking aan te gaan met strategische partners en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit die komende zomer in de vorm van Siebel Application Network 7.5 zal worden geïntroduceerd.

Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 37 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Siebel is een merknaam van Siebel Systems Inc. en is geregistreerd in een aantal landen. Alle andere genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van hun geregistreerde eigenaren en worden uitsluitend voor identificatiedoeleinden genoemd. Met uitzondering van de hier genoemde historische informatie, bevat dit persbericht op de toekomst gerichte uitspraken die risico s en onzekerheden met zich meebrengen. Het succes van de overeenkomsten en producten die hier beschreven zijn, evenals de toekomstige operationele resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen afwijken van de resultaten die in de toekomstgerichte uitspraken zijn besproken of voorspeld als gevolg van een reeks van factoren waaronder maar zich niet beperkend tot risico s die gerelateerd zijn aan nieuwe versies en nieuwe producten, de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, de implementatie van producten en diensten, het bestaan van fouten of defecten in producten, snelle technologische veranderingen, afhankelijkheid van Internet, een significante toename van huidige en verwachte nieuwe concurrentie en de noodzaak om de distributie van producten en diensten uit te breiden. Meer informatie over mogelijke factoren die de financiële resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen beïnvloeden, zijn opgenomen in het jaarverslag van Siebel Systems (Form 10-K), kwartaalrapportages (Form 10-Q) en andere gedeponeerde informatie bij de Securities and Exchange Commission die beschikbaar zijn op www.sec.gov. Siebel Systems neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren.

Meer informatie:

Koos Bosman

Marketing Manager Benelux

Siebel Systems Benelux

Telefoon: 020-5401000

IBM

Siebel Systems begrijpt de waarde die gecreëerd wordt door het integreren van de investeringen in IT-systemen aan de hand van vooraf gebouwde bedrijfsprocessen en een op standaarden gebaseerde architectuur , zegt Paraic Sweeney, vice president marketing WebSphere Business Integration, Software Group, IBM. De kracht van IBM s integration server-technologie gecombineerd met het Siebel Application Network zal belangrijke problemen ten aanzien van het integreren van bedrijfsprocessen die gericht zijn op klanten en partners helpen oplossen.

SeeBeyond

Siebel Systems begrijpt dat het integreren van investeringen in technologie en een beter beheer van bedrijfsprocessen uiteindelijk waarde zullen opleveren voor de bottom line van de klant , zegt Reed Henry, vice president of services, support and alliances van SeeBeyond. Wij zijn dan ook blij dat we onze samenwerking met Siebel Systems kunnen uitbreiden tot het creëren van een application network-oplossing die zal helpen om de uitdagingen waar klanten ten aanzien van complexe integratievraagstukken voor staan tot een goed einde te brengen.

TIBCO Software

Nu de markt voor enterprise application integration zich ontwikkeld in de richting van de mainstream vragen klanten dat toonaangevende bedrijven een meer kosteneffectieve en op standaarden gebaseerde aanpak aanbieden , zegt Murat Sonmez, senior vice president of marketing van TIBCO Software. Door samen te werken met Siebel Systems voor het aan klanten aanbieden van een op standaarden gebaseerde en out of the box oplossing voor applicatie-integratie zijn we in staat de integratie van backoffice systemen te versnellen waardoor de kosten van ingebruikname omlaag kunnen, de cost of ownership lager wordt en een snellere return on investment mogelijk wordt.

Vitria

De combinatie van Vitra s integratieplatform en de diepgaande branchekennis van Siebel Systems helpt klanten om het integreren van processen te vereenvoudigen en bovendien een snelle return on investment te realiseren , zegt Dale Skeen, chief technology officer van Vitra. Het Siebel Application Network biedt een unieke en op klanten gerichte oplossing voor de uitdagingen rond procesintegratie. Wij zijn blij om in samenwerking met Siebel Systems klanten een direct waardevoordeel te kunnen bieden.

webMethods

Via het Siebel Application Network zijn klanten in staat gemakkelijker, goedkoper en op basis van op open standaarden gebaseerde out of the box functionaliteit een integratie tot stand te brengen van iedere Siebel eBusiness Application met iedere niet-Siebel-toepassing , zegt David Mitchell, president en chief operating officer van webMethods. Siebel Systems creëert een innovatieve en toonaangevende integratieoplossing die het voor klanten uiterst gemakkelijk maakt om Siebel eBusiness Applications in gebruik te nemen en additionele waarde te creëren op basis van hun investeringen in applicaties. We zijn enthousiast over de visie van Siebel Systems en zien hierin een perfecte oplossing voor onze pogingen om de integratiekosten van onze klanten te verlagen.