Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 9-04-2002 Persbericht district Den Bosch

STALKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (Vlijmen)

Maandagavond is een 57-jarige inwoner uit Vlijmen op de Torenstraat in zijn woonplaats op heterdaad aangehouden voor stalking van zijn ex-partner en haar dochter. De man wordt ervan verdacht reeds langere tijd de vrouw hinderlijk lastig te vallen met telefoontjes, brie-ven en het zich ophouden in en in de omgeving van de tuin van de woning van het slachtof-fer. Gisterenavond hielden agenten in burger de woning van het slachtoffer in de gaten en wisten zijn de stalker op heterdaad te betrappen. De verdachte is aangehouden en ingeslo-ten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 29-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats bij een warenhuis aan de Pensmarkt in s-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal. De man heeft uit de zaak een paar slippers en enkele pakken stroopwafels ontvreemd. Hij is aangehouden en ingeslo-ten.

BESTRIJDING OVERLAST (s-Hertogenbosch)

Maandagavond zijn in het kader van bestrijding van overlast in de binnenstad van s-Hertogenbosch op het Nachtegaalslaantje een 37-jarige en 42-jarige man bekeurd voor alcoholgebruik op de openbare weg.

ILLEGALE TSJECHISCHE AANGEHOUDEN IN BORDEEL (s-Hertogenbosch)

Maandagavond heeft de vreemdelingendienst van het District Den Bosch in een bordeel aan de Antoon der Kinderenlaan in s-Hertogenbosch een 19-jarige illegaal in Nederland verblij-vende Tsjechische aangehouden. De vrouw verrichtte werkzaamheden zonder in het bezit te zijn van een verblijfsvergunning. Zij is in vreemdelingenbewaring gesteld.

AUTO VERDUISTERD (s-Hertogenbosch)

Dinsdag is aangifte gedaan door een autobedrijf aan de Ruiterskampweg in s-Hertogen-bosch van verduistering van een witte Renault Expresse met het kenteken VB-99-PX. Een 25-jarige werknemer van het bedrijf kreeg de auto enige dagen geleden in bruikleen omdat zijn brommer stuk was. Hij is daarna niet meer op zijn werk gekomen en is met onbekende bestemming vertrokken. De politie onderzoekt de zaak.

VERKEERSCONTROLE OP PROVINCIALEWEG N 267 (Heusden)

Dinsdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op de Provincialeweg N267 in Heusden acht automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80/km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/h. Twee automobilisten zijn bekeurd voor overschrijding van de doorgetrokken streep.