Ingezonden persbericht

WebMethods introduceert webMethods Workflow

Oplossing biedt krachtige grafische interface om menselijke interactie naadloos te integreren in bedrijfsprocessen

AMSTERDAM, 20020409 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, introduceert webMethods Workflow als onderdeel van versie 4.6 van het webMethods-integratieplatform. De krachtige workflow-functionaliteit stelt zelfs niet-programmeurs in staat om de complexe menselijke stappen van een bedrijfsproces te modelleren, in een prototype om te zetten en vervolgens in te zetten binnen het totale bedrijfsproces.

Grote ondernemingen gebruiken in toenemende mate integratiesoftware om hun belangrijkste bedrijfsprocessen te automatiseren. Veel van deze processen vereisen echter menselijke tussenkomst, hetzij voor controle, goedkeuring, het valideren van gegevens of om uitzonderingen in het proces te verwerken. Een complete oplossing voor het beheer van bedrijfsprocessen moet deze menselijke interacties binnen de end-to-end processtromen kunnen omvatten.

"Workflow is in principe een integratieprobleem - mensen kunnen geen accurate beslissingen nemen binnen een bedrijfsproces zonder toegang tot de relevante data in de back-end systemen," zegt Scott Opitz, senior vice president Marketing bij webMethods. "Door workflow op te nemen als basisfunctionaliteit binnen het webMethods-integratieplatform, optimaliseert webMethods de integratie tussen mensen en alle onderliggende hulpbronnen, waardoor bedrijven de mogelijkheid krijgen tot volledig beheer van alle bedrijfsprocessen."

Onderzoeksbureau Gartner raadde bedrijven onlangs aan om workflow-functionaliteit op te nemen voor een meer compleet beheer van bedrijfsprocessen:

"Ondernemingen zouden processen moeten gaan vormgeven volgens een gebalanceerd model, bestaande uit een mix van applicaties en menselijke interactie. In sommige processen zal de menselijke rol beperkt zijn. Er zijn echter veel processen waar de menselijke rol zo belangrijk is dat het de moeite waard is voor ontwikkelaars en voor het integratie-kenniscentrum om kennis op te doen in dit complexe gebied van bedrijfsprocesoptimalisatie. Veel ondernemingen zullen wachten op sterke 'mensgerichte' processen, maar vroege voorbeelden van zulke processen zullen als toonaangevend worden gezien." David McCoy, Gartner Research Note "Business Process Management: Responding in 2002", 13 december 2001

webMethods maakt nu verdere optimalisatie van bedrijfskritische werkstromen binnen ondernemingen mogelijk met functionaliteit als: dynamische routering en delegeren van taken; een geavanceerd beveiligingsbeleid; en instelmogelijkheden voor gebeurtenissen op bepaalde tijdstippen, voorwaarden waaronder dat wel of niet moet gebeuren, en prioriteiten.

Grafische omgeving voor het modelleren, uitvoeren en beheren van workflows webMethods geeft ook niet-technische bedrijfsanalisten de middelen om de complete levenscyclus - van definitie tot implementatie tot controle - van complexe bedrijfsprocessen te beheren binnen een krachtige, maar eenvoudig te gebruiken grafische omgeving. Zonder programmeerwerk worden dynamisch de interfaces voor de eindgebruikers gecreëerd (op basis van Java of op basis van webbrowsers). Gebruikers krijgen toegang tot een interface op basis van hun rol binnen het bedrijfsproces.

Global Business Visibility
Naast de integratie van menselijke interactie binnen bedrijfsprocessen, biedt de grafische interface van webMethods Workflow de mogelijkheid tot real-time beschikbaarheid en zichtbaarheid van de data in alle systemen die zijn aangesloten op het integratieplatform. Weergaven van de bedrijfstoestand kunnen dynamisch en op maat worden gemaakt op basis van de rol van een gebruiker en toegankelijk gemaakt worden vanaf iedere plek op het netwerk.

"webMethods Workflow is de ultieme 'cockpit' voor je bedrijfsprocessen," zegt Opitz. "Dit enkele overzicht biedt real-time interactie met de bedrijfsprocessen en real-time toegang tot belangrijke informatie. Dit zou niet mogelijk zijn als het product geen deel uitmaakte van een compleet integratieplatform."

Partners steunen webMethods Workflow
"Een geïntegreerde workflow-oplossing wordt steeds belangrijker voor klanten die met integratieprojecten bezig zijn," zegt Accenture partner Christy Bass. "Door ook niet-technische personen een manier te bieden om de stroom van bedrijfsprocessen te sturen, brengt webMethods de voordelen van een integratieplatform naar praktisch iedere werknemer binnen het bedrijf."

Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door een koppeling van bedrijfsprocessen aan enterprise- en legacy-toepassingen, databases en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten besparen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Philips, Motorola, Dell, DSM en The Ford Motor Company. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Cap Gemini Ernst & Young, Accenture, Deloitte Consulting, EDS, KPMG Consulting, AMS, Hewlett-Packard, BMC, Broadvision, i2 Technologies, J.D. Edwards, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie is beschikbaar op www.webmethods.com.



Ingezonden persbericht