Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

09/04/02 Koningin opent voorziening verstandelijk gehandicapten stichting Adullam te Uddel

Hare Majesteit de Koningin opent dinsdag 9 april in Uddel een nieuwe intramurale voorziening voor verstandelijk gehandicapten van de interkerkelijke stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg. De voorziening is ingericht voor kinderen en ouderen die intensieve verzorging of begeleiding nodig hebben.

De stichting Adullam exploiteert verspreid over het midden van het land al tien voorzieningen. In de Uddelse vestiging wordt aan 36 verstandelijk gehandicapten 24-uurszorg geboden. De bewoners verblijven in zes woongroepen van vijf tot zeven personen. Iedere woongroep heeft een afzonderlijke ingang en een centrale woonkamer met terras. Elke bewoner beschikt over een ruime zit-slaapkamer.

Voor de bewoners zijn twee activiteitencentra beschikbaar. Een van deze gebouwen heeft een multifunctionele bestemming, voor onder andere gezamenlijke maandsluitingen en familiebijeenkomsten. In dit gebouw is ook een winkeltje ingericht, waar onder meer cadeauartikelen en door bewoners gemaakte ambachtelijke producten worden verkocht.

De voorziening is gedurende drie jaar gehuisvest geweest in Lunteren.