Vakcentrum Levensmiddelen

27 - 03 - 2002
Vakbeurs Kaas- & Delicatessen 2002 aantrekkelijk voor supermarktondernemers en kaas- en delicatessenspecialisten

Nederlands lekkerste branche-evenement van 2002, de Vakbeurs Kaas- & Delicatessen, wordt gehouden op dinsdag 9 en woensdag 10 april aanstaande in het Euretco Expo Center te Houten. De vakbeurs is het enige complete oriëntatiepunt op het brede terrein van kaas, delicatessen en traiterieproducten.

De vakbeurs is bestemd voor kaas- en delicatessenspecialisten, supermarktondernemers en hun afdelingsspecialisten en inkopers. De beurs heeft het thema Bourgondisch meegekregen. Dat komt onder meer tot uitdrukking in het GroteGenietenPlein waar in een Frans sfeertje geproefd kan worden van vele noviteiten. Op dinsdagavond wordt vanaf 19.00 uur op het podium van dit plein de finale gehouden van de jaarlijkse wedstrijd Beste Franse Kaasproever 2002, een door het Guilde des Maitres Fromagers au Pays Bas georganiseerde competitie.

De uitslag van de wedstrijd Beste Beursnoviteit 2002 wordt op woensdagnamiddag bekendgemaakt, ook op het GroteGenietenPlein. Voor deze wedstrijd zijn dertig noviteiten aangemeld, waaronder een nieuw type weegschaal. De noviteiten worden dinsdag en woensdag gejureerd wordt door ondernemers die behoren tot de beste 25 kaas- of delicatessenspecialisten van de laatste drie jaar. Op de beurs zijn overigens veel meer noviteiten te proeven en te zien. Opmerkelijk is de aandacht voor noviteiten die op olijfolie zijn gebaseerd. Daaronder zijn een Belgische en een Noord-Hollandse kaas waarvan een deel van het melkvet is vervangen door olijfolie.

Bijna tachtig leveranciers presenteren hun waren. Daaronder zijn onder meer zes grote importeurs/producenten van merkkazen die zich gezamenlijk presenteren in de Eurostand. Meerdere deelnemers hebben de kaas- en delicatessenbeurs opgezocht omdat de Roka niet doorging.
Op de beurs is de aandacht voor de ontwikkeling in gemaks- en traiterieproducten opvallend. Zo presenteert Verbakel & Seggelink, in samenwerking met Kaaskeuken, bijvoorbeeld de Daily d'Or Brie-Quette, een in plakken gesneden en verpakte brie in meerderde smaken, geschikt voor supermarkten, speciaalzaken en horeca. Brie wordt zo gepopulariseerd tot gemakkelijk bruikbaar, dagelijks broodbeleg.

De Vakbeurs Kaas- & Delicatessen 2002 is geopend op dinsdag 9 april van 12.00 tot 22.30 uur en op woensdag 10 april van 12.00 uur tot 22.00 uur. Plaats Euretco Expo Center te Houten. De toegang is gratis.
De Vakbeurs Kaas- & Delicatessen 2002 wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland, onderdeel van de Vakcentrumgroep.

Voor meer informatie belt u Barend Koelman van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland of u stuurt een e-mail aan kdwn@vakcentrum.nl.


---