Gemeente Zoetermeer

'Wegwijsdag' op 9 april voor leerlingen Alfrink College

Op dinsdag 9 april organiseert de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), een 'Wegwijsdag op het gemeentehuis'. Zo'n 54 leerlingen van het Alfrink College Zoetermeer (Havo/Vwo) zullen op deze dag, door eigen ervaring op te doen, inzicht krijgen in politieke en gemeentelijke besluitvormingsprocessen.
De 'Wegwijsdag' is in Zoetermeer een jaarlijks terugkerend evenement en heeft als thema veiligheid. Ook deze keer zal een persgroep bestaande uit leerlingen, een krant over de 'Wegwijsdag' maken. Tijdens de intensieve 'Wegwijsdag' van 09.00 uur tot 21.00 uur in de raadzaal, bedrijfsrestaurant en vergaderzalen van het Stadhuis gaan de leerlingen van het Alfrink College niet alleen met elkaar de confrontatie aan, maar ook met ambtenaren en raadsleden van verschillende politieke partijen. 's Ochtends kunnen ze vragen stellen aan ambtenaren en belangenorganisaties. 's Middags aan een aantal Zoetermeerse raadsleden.
Rond de klok van 19.00 uur is het grote moment daar: de bijzondere raadsvergadering voorgezeten door de loco-burgemeester. In deze vergadering wordt gekeken welk project de meeste stemmen krijgt. Dat project, waarvoor de gemeente Zoetermeer 1150,00 beschikbaar stelt, wordt bekeken op haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Vervolgens is het de bedoeling dat de jongeren zelf, eventueel in samenwerking met de gemeente, het project gaan uitvoeren.

---

Gemeente Zoetermeer © March 2002

Last update: 28 March 2002 (11:28)