KENNISNET

Ontmoet Kennisnet op KIC 2002!

Op 9 en 10 april 2002 vindt voor de eerste maal hét evenement voor Kennis, Informatie en Communicatie (KIC 2002) plaats in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs te Utrecht. ICT neemt in het Nederlands onderwijs een steeds prominentere plaats in en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in een hoog tempo op. Voor iedereen die zich bezighoudt met de mogelijkheden die ICT het onderwijs kan bieden, of die daarin is geïnteresseerd, is dit evenement een must! KIC 2002 is de beurs waar bezoekers informatie kunnen vinden over de toepasbaarheid van ICT, de nieuwste educatieve leermiddelen en technologische ontwikkelingen; en dat alles gericht op het Nederlands onderwijs.

Kennisnet is één van de partners die samen met stichting NOT het trefpunt voor ICT en onderwijs heeft georganiseerd; KIC 2002! Op KIC 2002 laat Kennisnet docenten, ICT-coördinatoren, studenten en management uit het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs en volwasseneducatie en de lerarenopleidingen zien dat zij op de portal www.kennisnet.nl een schat aan informatie kunnen vinden.

De bezoeker ontmoet Kennisnet tijdens tal van activiteiten; A.J.M.M. Maes (directeur Kennisnet) neemt deel aan het openingsdebat op dinsdag 9 april om 10.25 uur in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs te Utrecht. Samen met de heren W. Dik (Nationaal Platform O&I), M. van Krimpen (Stichting Ict op School), F. de Rijcke (Inspectie van het Onderwijs) en mevrouw S. Roelofs (Nederland ICT), discussiëren zij over ICT in het onderwijs, naar aanleiding van twee inleidingen van P. Frissen en T. Chanowski. In het Kennisnettheater, het centrum van de beursvloer, ontmoet u Kennisnet met doorlopende presentaties, demonstraties en hands-on sessies over actuele onderwerpen en mogelijkheden die Kennisnet het onderwijs biedt. Medewerkers van Kennisnet maken u wegwijs op de Kennisnetportal en geven onderwijskundige en technische adviezen in het gebruik daarvan. Daarnaast organiseert Kennisnet een groot aantal presentaties over diverse actuele onderwerpen en ontwikkelingen. Bezoekers maken zo kennis met de mogelijkheden van Kennisnet.

Kennisnet ondersteunt het onderwijs bij het gebruik van educatieve internettoepassingen. In de loop van 2002 zijn alle 12.000 scholen, maar ook diverse onderwijsinstellingen, bibliotheken, musea en contentleveranciers met 2,5 miljoen gebruikers aangesloten op dit beveiligd en beheerd netwerk met een koppeling naar internet. Eind vorig jaar is de stichting Kennisnet opgericht door de onderwijsorganisaties van Nederland.

Kennisnet is praktisch en inspirerend. Praktisch door direct aan te sluiten op de dagelijkse onderwijspraktijk. Inspirerend door ondersteuning van nieuwe leer- en werkvormen met inzet van nieuwe technologie. In deze rol ontwikkelen wij de portal www.kennisnet.nl ten behoeve van leerlingen, respectievelijk deelnemers, docenten, managers en ouders voor de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Daarnaast dragen wij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de infrastructuur.

Perscontact
Hans den Boer
Communicatie, Relatiemanagement, Informatiebeheer Stichting Kennisnet
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
Telefoon: 079 323 09 96
Fax: 079 321 23 22
e-mail: h.denboer@kennisnet.nl
www.kennisnet.nl


03 apr 02 11:16