Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale

Dinsdag 9 april, 16.00-17.15 uur , Tureluur, Hoofdgebouw

Laptop of lapmiddel?
Onderwijscafé/ discussie

Vijf jaar geleden is de laptop ingevoerd op onze universiteit. Sindsdien is het uitgegroeid tot een onmisbaar hulpmiddel voor de student. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van 3-d tekenprogramma's, het maken van verslagen, het verwerken van meetresultaten en het gebruik van e-mail en het Internet. Studenten kunnen gebruik maken van een online helpdesk, dictaten verschijnen op het web, vakinformatie is digitaal beschikbaar en ook het inschrijven voor tentamens gaat via internet.

De TU/e is, mede door de invoering van de laptop, een voorloper geworden op het gebied van ICT in het onderwijs. Maar de invoering van de laptop kent natuurlijk ook nadelen. Denk alleen maar aan de hoge kosten en de snelle veroudering. In dit onderwijscafé staat de laptop centraal. De laptop: een hype? Een echte verbetering? Een topper? Of een lapmiddel?

Informatie over de sprekers is nog niet bekend.

Studium Generale, ESVB, PF, Groep één, en FSE organiseren gezamenlijk ieder trimester een discussie over een actueel onderwerp. De onderwerpen hebben altijd betrekking op het onderwijs van onze universiteit en zijn dus voor iedere student of medewerker relevant en interessant. Na afloop drinken we gezamenlijk een borrel.