Ingezonden persbericht

Persbericht voor Nieuwsbank:

Wereldrecord pannenkoekenbakken
door studenten ROC Utrecht

Utrecht - Van 9 tot 12 april doen de studenten van de afdeling Facilitaire Dienstverlening van het ROC Utrecht een poging het wereldrecord pannenkoekenbakken te vestigen. In 72 uur bakken de studenten honderduizend pannenkoeken. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Er is voor deze recordpoging gekozen, omdat de actie alle vaardigheiden van een facilitair dienstverlener combineert. De studenten verzorgen de hele voorbereiding: van de inkoop van grondstoffen tot en met de verkoop van de pannenkoeken. Zij toveren de school aan de Laan van Puntenburg (naast het Centraal Station) tijdelijk om tot productiebedrijf inclusief slaapvoorzieningen, restaurant en een logistiek centrum om de pannenkoeken bij de afnemende bedrijven te bezorgen. Zestig studenten wisselen elkaar in groepen van twintig af om dag en nacht zo'n 1400 pannenkoeken per uur te bakken.

Bedrijven in de omgeving en belangstellenden kunnen de pannenkoeken kopen en daarmee tegelijk het Ronald McDonald Kinderfonds steunen. Tijdens de vier dagen kunnen belangstellenden terecht in een partytent aan de Laan van Puntenburg om vers gebakken pannenkoeken in vele smaken te proeven. Bedrijven kunnen van tevoren al vast een aantal pannenkoeken afnemen, waarvoor zij het volgende telefoonnummer kunnen bellen: (030) 233 15 66. Omdat veel bedrijven deze recordpoging sponsoren, komt het grootste deel van de inkomsten ten goede aan het kinderfonds.



Ingezonden persbericht