KNMG

Bijeenkomst KNMG district XIX Friesland op 9 april 2002

Twee thema's: De poortwachtersrol van bedrijfsartsen en verzekeringsgeneeskundigen en De arts van straks

Het bestuur van KNMG District XIX Friesland organiseert op 9 april aanstaanden om 19.00 uur een bijeenkomst voor alle artsen en studenten geneeskunde van het district.

Programma

* Tussen 19.00 en 19.30 uur vindt de ontvangst plaats met broodjes.
* Vervolgens opent de bestuursvoorzitter van het district, de heer K. Went, kinderarts, de korte formele huishoudelijke vergadering (deze zal tot 19.40 duren). In de vergadering zal met name de vaststelling van de districtscontributie aan de orde komen.
* Het districtsbestuurslid C.J.C. Geelen, bedrijfsarts, verzorgt om 19.40 uur een inleiding verzorgen, getiteld: 'Poortwachtersrol van bedrijfsartsen en verzekeringsgeneeskundigen'. Het belang van het in (nauwer) contact komen van de grote groep sociaal geneeskundigen met de praktijk houdende collegae staat hierbij centraal.

* Korte pauze

* De bijeenkomst wordt om 20.10 uur voortgezet met een inleiding door mevrouw prof.dr. B. Meyboom-de Jong. Collega Meyboom, hoogleraar Huisartsengeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, is enthousiast voorzitter van het project 'Het Medisch Opleidingscontinuüm/De Arts van Straks'.
Dit project is geïnitieerd door de KNMG en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Medische Faculteiten, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de Vereniging van Academische Ziekenhuizen en het Landelijk Centrum Verpleging en Verzorging. Vragen als 'Hoelang moeten de medische opleidingen worden en op welke wijze dienen ze te worden ingevuld?', 'Houden wij het beroep van arts nog aantrekkelijk?' en 'Maken wij het ook de vrouwelijke collegae wat gemakkelijker?' komen aan de orde.
* Na afloop van de inleiding van prof. Meyboom vindt er een discussie met de zaal plaats.

* De avond wordt rond 21.30 uur door de bestuursvoorzitter van KNMG District XIX Friesland afgesloten waarna een neipizelje!

Lokatie & tijd
De bijeenkomst vindt plaats in de Statenzaal van het Stadhouderlijk Hof aan het Hofplein 29 te Leeuwarden. Telefoon: 058 - 216 2180.

Wilt u meer weten?
Neem dan per e-mail tanjapw@hetnet.nl contact op met de heer P.W. Tanja, sociaal geneeskundige, secretaris van het districtsbestuur. Uitgebreide informatie over het project 'Het Medisch Opleidingscontinuüm/De Arts van Straks' vindt u op internet, zie: www.deartsvanstraks.nl. Voor informatie over activiteiten van andere districten en de districtsvorming kunt u terecht bij drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken van de KNMG, telefoon 030 282 3239, e-mail: r.egger@fed.knmg.nl