Gemeente Enschede

Entree Babybos wordt vernieuwd

Enschede, 8 april 2002

Begin 2001 is in De Eschmarke een bos aangelegd ter ere van alle in het millenniumjaar geboren baby's: het zogenaamde babybos. Om de toegankelijkheid van het bos te verbeteren wordt vanaf 9 april de entree opnieuw aangelegd: het toegangspad wordt verbeterd en de grond tot aan de Keppelerdijk wordt aangeplant.

H
et babybos sluit aan op het toekomstige ecopark van De Eschmarke en is er in feite ook onderdeel van. Het ecopark van De Eschmarke wordt een groene verbinding tussen het landelijk gebied ten noorden en zuiden van de stad. Zo blijft er voor dieren de mogelijkheid om zich te verspreiden. Dat is voor het voortbestaan van vele diersoorten van groot belang. Het ecopark krijgt dus een belangrijke natuurfunctie, maar wordt zo ontworpen dat het ook recreatief aantrekkelijk is.

Het babybos en de grond eromheen maken dus onderdeel uit van de verbindende ecologische zone. Een passende inrichting (dat betekent het maken van een milieu met veel diversiteit in de vorm van hoger en droger, nat en lager, bijv. poelen en voldoende beplanting) moet er voor gaan zorgen dat het een goede biotoop voor vele soorten wordt. Daarmee wordt de aansluiting van het ecopark op het buitengebied goed vormgegeven en verrijst er een aantrekkelijk landschap aan de rand van de stad. Als alles meezit kan er dit najaar met de inrichting van het overig deel begonnen worden.


---