Gemeente Zwijndrecht

Bijeenkomst over toekomst Veerplein/Maasplein

Burgemeester en wethouders organiseren dinsdag 9 april een informatiebijeenkomst over de toekomstige inrichting van het Veerplein/Maasplein. Voor de bijeenkomst zijn alle bewoners en bedrijven uit het gebied uitgenodigd.

Basis voor de verdere ontwikkelingen op het Veerplein/Maasplein is het in juli 1999 vastgestelde bestemmingsplan. De inrichting van het Veerplein/ Maasplein maakt verder onderdeel uit van de visie op het stadscentrum. Over deze visie is onlangs een uitgebreide discussie met de bevolking van Zwijndrecht gevoerd.

Voor de inrichting van het Veerplein en Maasplein zijn nog geen uitgekristalliseerde ideeën. De gemeente wil in overleg met bewoners naast de programmapunten in het bestemmingsplan, een aanvullende programma van eisen formuleren, voor de inrichting van het gebied.

Het programma van eisen is uitgangspunt voor een op te stellen schetsontwerp. Dit ontwerp zal moeten passen binnen de vastgestelde visie op het stadscentrum. De gemeente is van plan uit de bewoners en bedrijven een klankbordgroep te formeren waarmee zij regelmatig kan overleggen over de planvorming.

De informatiebijeenkomst die om 20.00 uur begint staat onder leiding van wethouder C. Merkus van Stedelijke Ontwikkeling en Gemeentewerken.

De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant Westerkade, Scheepmakerij 1.