Grontmij

Grontmij NV



10-4-2002 - Gebruikers dg DIALOG als eersten in bezit van CROW-gecertificeerde software

Op woensdag 3 april jl. bezocht het CROW Grontmij Geo Informatie om versie 4.3 van dg DIALOG te testen voor het keurmerkcertificaat. Dit keurmerkcertificaat wordt slechts verstrekt aan bureau's die met hun programmatuur voldoen aan de nieuwe CROW-systematiek voor wegbeheer. dg DIALOG heeft de test met succes doorstaan en heeft het CROW-keurmerk ontvangen. Het bijbehorende certificaat zal op een aparte bijeenkomst in mei officieel worden uitgereikt.

In het voorjaar van 2001 presenteerde het CROW de nieuwe systematiek voor wegbeheer. De systematiek werd geheel herzien om de aansluiting bij de veranderende praktijk van het wegbeheer te verzekeren. Hierbij is rekening gehouden met zowel technische veranderingen en de introductie van nieuwe type deklagen als veranderingen in de bestuurlijke processen rond het beheer van de openbare ruimte.

dg DIALOG versie 4.3
Grontmij heeft deze gewijzigde systematiek ingebouwd in de module Wegen van dg DIALOG. Vanwege de omvang van de wijzigingen is de planningsmodule volledig herschreven. Ook in andere onderdelen zoals onder andere de inventarisatie en de overzichten zijn de nodige aanpassingen aangebracht. Bij het vaststellen van de benodigde functionaliteit van het nieuwe programma is overleg gepleegd met de gebruikersgroep van dg DIALOG Wegen. Hieraan namen diverse ervaren wegbeheerders deel, zodat Grontmij in staat werd gesteld een programma te ontwikkelen dat is toegesneden op de praktijk. De nieuwe versie 4.3 van dg DIALOG is op 21 maart jl. uitgeleverd tijdens de Gebruikersdag. Inmiddels werken zon 200 gebruikers met deze CROW-gecertificeerde nieuwe versie.

Vernieuwde inspectiemethode Met de nieuwe systematiek is ook de methode van inspecteren grondig gewijzigd. Door deze ingrijpende wijziging is het niet mogelijk om oude inspectiegegevens in de nieuwe systematiek toe te passen. Vele wegbeheerders hebben daarom Grontmij opdracht gegeven om dit jaar globale inspecties uit te laten voeren volgens de nieuwe systematiek. Ook de nieuwe klein onderhoudinspectie en maatregeltoets die in de nieuwe systematiek worden beschreven, kunnen door Grontmij worden uitgevoerd. Omdat verschillende wegbeheerders zelf de inspectie uitvoeren, verzorgt Grontmij ook een omscholingscursus voor de nieuwe inspectiemethodiek.

Meer informatie kunt u krijgen bij Luut van Hoogevest, telefoon (030) 2207 399.


---