Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.25 uur

Snelheidcontrole

HARMELEN De politie heeft op dinsdag 9 april tussen 09.45 uur en 11.00 uur met de lasergun een snelheidscontrole op de Raadhuislaan gehouden. De aanleiding voor de controle waren klachten van omwonenden en verkeersbrigadiers. In totaal 60 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Zeven daarvan reden te hard en werden bekeurd.

Dode man in kanaal

LOENEN AAN DE VECHT Op dinsdag 9 april is het stoffelijk overschot van een man in het Amsterdam-Rijnkanaal aangetroffen.

Rond 08.10 uur zag een schipper nabij de Oostkanaaldijk een lichaam in het Amsterdam-Rijnkanaal drijven. Hij waarschuwde de politie. Het lichaam werd op de kant gebracht en het bleek om een man te gaan. Om de doodsoorzaak te achterhalen wordt op woensdag 10 april sectie op het lichaam verricht. De identiteit van de man is vooralsnog onbekend.

Bestuurder onder invloed

OUDEWATER In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 april is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 01.15 uur controleerden politiemensen op de Lijnbaan een 21-jarige automobilist uit Oudewater. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,05 promille (405 ug/l), meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tevens bleek dat zijn auto niet was verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.