Gemeente Helden

Glas apart in de glasbak

Als de glasbak vol is, wordt het glas afgevoerd naar de glasbewerkingsinstallatie. In de scherven waarmee nieuw glas wordt gemaakt mogen geen andere stoffen zitten. Daarom wordt het glas eerst ontdaan van glasvreemde materialen. Daarna wordt het glas in kleine stukjes gebroken. In de glasfabriek worden de zuivere glasscherven bij temperaturen van 1500 graden gesmolten en wordt er een nieuw flesje of potje gemaakt. Glas is eindeloos opnieuw te gebruiken. Van gebruikt glas kan prima nieuw glas gemaakt worden. Hierdoor worden natuurlijke grondstoffen zoals zand, kalk en soda gespaard. Sorteerregels
Porselein, deksels, kurken, loodcapsules of andere materialen mogen niet in de glascontainer. Houdt de milieuparkjes schoon, verpakkingsmateriaal niet achterlaten maar mee naar huis nemen en thuis hergebruiken of bij het oud papier opbergen.
Vlakglas
Vlakglas is vensterglas van aquaria en dergelijke. Dit glas kan gratis worden ingeleverd bij het milieupark. Het vlakglas moet wel vrij zijn van aluminium randen, kit, vuil en dergelijke.


-