INST. VOOR PUBLIEK EN POLITIEK

Tien miljard euro te verdelen

Tien miljard euro te verdelen
4500 burgers doen voorstellen voor ruimtelijke investeringen

De regering gaat de komende jaren ongeveer 10 miljard euro, geld dat verdiend wordt met de verkoop van ons aardgas, investeren in nieuwe projecten. Ondanks dit grote budget zijn er meer projecten dan betaald kunnen worden; het is dus zaak om keuzes te maken. Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), de stichting Het Metropolitane Debat en de stichting Habiforum hebben daarop het initiatief genomen om een maatschappelijk debat te houden. Dit onder de naam: Waar blijft ons geld?

De afgelopen maanden konden belangstellende burgers zowel via de website www.waarblijftonsgeld.nl als via enquêtes in regionale dagbladen hun mening over de besteding van deze gelden kenbaar maken.
Wie de vragenlijst invulde kreeg, afhankelijk van de antwoorden, een lijst met vijftien tot twintig projecten waaruit een keuze kon worden gemaakt. De projecten vielen in drie categorieën: infrastructuur, stedelijk en landelijk gebied.
De website en enquête leverden uiteindelijk ruim 4500 reacties op.

De reacties van de deelnemers vormen de basis voor een groot publieksdebat op zaterdag 13 april a.s. in gebouw Tivoli, Oudegracht 245 te Utrecht. Op de bijeenkomst wordt besproken welke investeringen de hoogste prioriteit moeten krijgen.
De uitkomsten worden op 7 mei a.s. aan de orde gesteld in een verkiezingsdebat met Tweede-Kamerleden die vervolgens in de zomer de beslissingen over de ruimtelijke investeringen gaan voorbereiden.

U bent hierbij van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.