Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-04-2002 2e Persbericht 10 april 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Oplichting met pintrucval mislukt
Dinsdagavond hebben de oplichters die bij geldautomaten de pinpas van slachtoffers blok-keren en daarna de pinpas stelen gepoogd hun slag te slaan. Rond 20.25 uur blokkeerde de pinpas van een 24-jarige Eindhovenaar in een geldautomaat op de Emmasingel. De Eindhovenaar vertrouwde het niet en peuterde zijn pas uit de automaat, daarbij viel de in de automaat zittende pintrucval op de grond. Hij waarschuwde de politie. Even later zag een politiepatrouille op de Rechtestraat twee vrouwen bij een geldautomaat staan. Hun pinpas bleek te worden geblokkeerd en de automaat gaf een storing aan. Bij onderzoek bleek dat in de automaat een pintrucval was aangebracht.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 23.55 en woensdagmorgen 7.30 uur is vanaf de Rijssellaan een rode personenauto, Alfa Romeo 156, kenteken 04-DX-VT, gestolen.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag rond 13.15 uur is op de Kasteel-Traverse een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar een geopende flesje bier in zijn handen had op een plaats waar dat verboden is. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politie-bureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Diefstal auto
Tussen dinsdagmiddag 17.00 en woensdagmorgen 11.00 uur is vanaf de Berg een donker blauwe personenauto, Opel Astra, kenteken LS-SJ-23, gestolen.

Steensel: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur is op de Eindhovenseweg een verkeerscontrole gehouden. Ongeveer 125 automobilisten zijn gecontroleerd. 8 kregen een proces-verbaal voor: 7x niet dragen van de autogordel en 1x het opgeven van een valse naam.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 0.30 en 8.05 uur is ingebroken in een woning aan de Hazestraat. Een slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn identiteitspapieren, een fototoestel, enkele pasjes en 2 gsms gestolen.

Valkenswaard: Gestolen auto
Woensdag tussen 2.30 en 9.00 uur is vanaf de Sparrenlaan een groene personenauto, Mercedes Benz E200D, kenteken JT-TV-66, gestolen.

Deurne: Snelheidscontrole
In het kader van de verkeersweek basisschool Sint Gerardusschool heeft de politie met de leerlingen van groep 6 op de Milhezerweg een snelheidscontrole met de Lasergun gehouden. 160 voertuigen zijn gecontroleerd. 7 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u.