Novem

Symposium 'Milieuzorgsystemen bij overheden'

praktisch gebruik van ISO 14001

Donderdag 11 april 2002

De Doelen, Rotterdam

Het symposium 'Milieuzorgsystemen bij overheden' is voor overheidsorganisaties die duurzaam ondernemen zien als maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het praktisch gebruik van een milieuzorgsysteem staat hierbij centraal. Het milieuzorgsysteem staat weer bij overheden in de belangstelling sinds het nieuwe uitvoeringsprogramma 'Met preventie naar duurzaam ondernemen', een programma voor en door overheden 2001 - 2005. Novem en InfoMil ondersteunen overheden in de uitvoering van het programma dat duidelijke taal spreekt:

Doelstelling van het programma is dat overheden in 2004 onder meer over een goed functionerend bedrijfsintern milieuzorgsysteem op het niveau van ISO 14001 of gelijkwaardig dienen te beschikken, op een schaal en niveau dat past bij de organisatie.

Het programma staat vol praktijkvoorbeelden van overheden en adviesbureaus, die demonstreren dat eenvoud en pragmatisme zich goed verstaan met een aanpak als de ISO 14001-norm.

Voor wie is het symposium bestemd?

Het programma is toegesneden op milieumanagers en milieucoördinatoren werkzaam bij de rijksoverheid, provincies, waterschappen, gemeenten en andere overheidsorganisaties. Managers en bestuurders kunnen desgewenst deelnemen aan een aparte management sessie.

Aanmelding en kosten

Het symposium "Milieuzorgsystemen bij overheden" informeert overheidsorganisaties over het praktisch gebruik van een milieuzorgsysteem voor de ontwikkeling en uitvoering van milieubeleid.
Voor aanmelden en meer informatie klik hier.

Overheidsorganisaties kunnen gratis aan het symposium deelnemen.