Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

8 maart 2002
Projectbezoek
Projectbezoek Zorgcentrum `IFD Onze Zorg`

Zorgcomplex berekend op veranderende vraag

11-04-2002 Sint Anthonis

type Excursie
plaats Sint Anthonis
locatie Zorgcentrum `Op `t Hoogveld`
aanvang 13.30
eindtijd 16.30

Wegens de overweldigende belangstelling voor het bezoek op 28 februari organiseert de SEV voor de tweede maal een projectbezoek aan St.Anthonis. Zorgverleners proberen hun opvangcapaciteit steeds beter af te stemmen op de vraag. Dit valt niet mee, want de zorgvraag van één oudere bewoner kan meerdere keren veranderen. De Stichting Zorgcentra Boxmeer wil deze problematiek het hoofd bieden met de `aanpasbare zorgwoning`.

Hun nieuwe zorgcomplex biedt mogelijkheden voor : zorgappartementen, verpleegunits en zelfstandige seniorenwoningen. Het complex wordt opgeleverd met 72 zorgappartementen met een oppervlakte van 45 m2. Deze kunnen eenvoudig worden omgebouwd tot kleinere verpleegunits, maar ze zijn ook samen te voegen tot twee- of drie-kamerwoningen van 70 of 90 m2. Deze flexibiliteit (ombouw is mogelijk binnen één dag) wordt met name mogelijk gemaakt door de staalskelet opbouw met uitwisselbare gevel- en wandelementen.

Tijdens dit projectbezoek krijgt u toelichtingen op het gebouw door de directie van het zorgcentrum, door de architect, en namens het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen zal een spreker zijn visie op `Zorg en IFD` geven. Natuurlijk volgt er een afsluiting met een hapje en een drankje. kosten: ¤ 0,00
beschikbaarheid plaatsen beschikbaar

Stuur mij een uitnodiging