Tweede Kamer der Staten Generaal

donderdag 11 april 2002
2833/sm

KAMERVERGADERING*

De vergadering van de Tweede Kamer begint op donderdag 11 april om 10.15 uur.

Na enkele hamerstukken debatteert de Kamer over het lidmaatschap van het koninklijk huis. Het voorstel is om het lidmaatschap te beperken tot de Koning en de afgetreden Koning, hun echtgenoten en de erfopvolgers met hun echtgenoten in eerste en tweede graad.

Ten slotte spreekt de Kamer over de vervanging van de F16 door de JSF (Joint Strike Fighter).

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Groen van Prinstererzaal Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over de kosten van certificering van bouwstoffen voor kleine bedrijven volgens het bouwstoffenbesluit.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.00 tot ca. 12.15 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: 10.00-11.45 uur: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over onder meer de voortgang van het mestbeleid en over de evaluatie van de meststoffenwet 2002;
11.45-12.15 uur: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over herstructurering van varkenshouderijen (hardheids- gevallen).

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 10.00 tot ca. 13.00 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) over het grotestedenbeleid en over het SER-advies "Steden op koers".

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 11.00 tot ca. 13.00 uur Klompézaal
Agenda: gesprek met een delegatie van de Bve-Raad
(beroepsonderwijs en volwassen educatie).

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Economische Zaken: 13.00 tot ca. 15.00 uur - Groen van Prinstererzaal Agenda: algemeen overleg met de ministers Pronk
(Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over verschillende onderwerpen inzake het klimaatbeleid.

Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 14.00 tot ca. 16.30 uur Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Verkeer en Waterstaat: 15.00 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: gesprek met een delegatie van de commissie MER (milieueffectenrapportage) over ontwikkelingen op het gebied van de milieueffectenrapportage.

Verkeer en Waterstaat: 15.30 tot ca. 17.00 uur - Troelstrazaal Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het onderzoek naar een tunnelvariant voor de passage van de rivier de IJssel bij Hattem (de Hanzelijn).

Financiën, Economische Zaken en Justitie: 15.30 tot ca. 17.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal Agenda: algemeen overleg met minister Zalm (Financiën) over het consultatiedocument voor invoering van een verplicht bod op alle aandelen inzake een vennootschap.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 16.00 tot ca. 17.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: gesprek met een delegatie van de Raad van Bestuur van de WUR (Wageningen universiteit en Researchcentrum).

Justitie: 16.45 tot ca. 18.15 uur Groen van Prinstererzaal Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over uitlevering van Nederlandse onderdanen aan de Verenigde Staten.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Defensie: 10.15 uur Thorbeckezaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Defensie: 11.00 tot ca. 12.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: gesprek met studenten van het NATO Defence College uit Rome.

Europese Zaken: 12.00 uur Thorbeckezaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Buitenlandse Zaken: 13.00 uur Thorbeckezaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 14.00 uur Klompézaal Agenda: ingekomen brieven en procedures.

Defensie, Buitenlandse Zaken en Europese Zaken:
16.00 tot ca. 16.30 uur - Stadshouderskamer
Agenda: gesprek met de staatssecretaris van Defensie uit Slowakije, de heer Rastaslav Kácer.

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken neemt om 10.00 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers uit de bezette Palestijnse gebieden. De petitie heeft betrekking op de situatie in het Midden-Oosten(hal Plein 2).

WERKBEZOEKEN

Leden van de vaste Commissie voor Justitie brengen een werkbezoek aan de noodlocaties voor drugssmokkelaars. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Niederer (VVD), Rietkerk (CDA), Dittrich (D66), Van Oven (PvdA) en Rouvoet (ChristenUnie).

Leden van de vaste Commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties brengen tot en met 12 april een werkbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen in het kader van de grensoverschrijdende samenwerking. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: De Cloe (PvdA), Van Oven (PvdA), Pitstra (GroenLinks), Van den Berg (SGP), Hoekema (D66), De Pater (CDA), Schoenmakers (PvdA) en Te Veldhuis (VVD).

MAANDAG 15 APRIL

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Economische Zaken, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Verkeer en Waterstaat: 10.15 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: notaoverleg met de ministers Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en milieubeheer), Jorritsma- Lebbink (Economische Zaken), Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) en de staatssecretarissen Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en milieubeheer) en Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening (met stenografisch verslag).

Dit overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

Rijksuitgaven: 11.15 tot ca. 17.00 uur - Troelstrazaal Agenda: wetgevingsoverleg met minister Zalm (Financiën) over de Comptabiliteitswet 2001 en de eerste wijziging van de Comptabiliteitswet. Deze wet bevat de hoofdlijnen van de inrichting van de Rijksbegroting en van de Rijksverantwoording. De wijziging houdt in dat de beleidslijnen met betrekking tot de inrichting van de begrotings- en verantwoordingsstukken worden aangepast (met stenografisch verslag).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERING

Defensie: 13.00 tot ca. 15.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal Agenda: gesprek met een delegatie van de Leergang Topmanagement Defensie.