Digitale Gemeente Houten

Server SDGH weer in de lucht.

woensdag 10 april 2002 - Bron: Redactie SDGH

De website Houten.com van de SDGH is weer in de lucht. Na enkele avonden flink zweten door de afdeling techniek is het woensdagavond om 22.00 uur gelukt een nieuwe server te installeren.

Zondagavond laat begaf de server van de SDGH het. De website was hierdoor niet bereikbaar. Ook het emailverkeer van en naar het Houten.com domein lukte niet meer.

De server staat opgesteld op een adres in Kanaleneiland. Omdat op afstand resetten niet werkte kon de afdeling techniek pas maandag in de computerruimte terecht. Tijdelijk deed Houten.com het weer, maar na anderhalf uur gaf de server definitief de geest. Een defecte processor bleek de reden. Dinsdagavond is een nieuwe server geinstalleerd en geconfigureerd. Omdat dit tegen zat kon pas woensdagavond worden verdergegaan. De vrijwilligers konden dit slechts in hun vrije avonduren doen.

De redactie heeft op het persoonlijke emailadres diverse mails gehad van mensen die (bezorgd) vroegen wat er aan de hand was. Een enkeling bood hulp en kennis aan. Het doet de redactie deugd dat de belangstelling zo groot was. Hopelijk blijft de nieuwe server het weer een tijdje doen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).