Gemeente Oud-Beijerland

Commissievergaderingen

Ter voorbereiding op de raadsvergadering van maandag 29 januari vergaderen volgende week twee van de zeven raads- c.q. adviescommissies.

Op donderdag 11 april vergadert onder voorzitterschap van mevrouw L. Göbel-den Hoed de commissie Onderwijs, Sport, Recreatie en Toerisme. De vergadering begint om 20.00 uur en op de agenda staan de volgende punten:


1. Opening;

2. Mededeling voorzitter;

3. Notulen;

4. Benoeming plaatsvervangend voorzitter;

5. Benoeming leden agendacommissie;

6. Procedure toezending van stukken;

7. Mededelingen van wethouder mevrouw Van Hemert; Stand van zaken lopende projecten;
Nieuwe ontwikkelingen.

8. Vragen commissieleden aan wethouder mevrouw Van Hemert;
9. Gedachtewisseling;

10. Adviesaanvragen gemeenteraad;

11. Ingekomen stukken;

12. Rondvraag;

13. Sluiting.

De commissievergadering is openbaar en wordt gehouden in de raadzaal van het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6; aanvang 20.00 uur. Wij nodigen u graag uit deze vergaderingen bij te wonen.

Ontwerp-verzoek toekenning Hogere Grenswaarde wet geluidhinder tbv woningbouw Langeweg51/53

Met ingang van 12 april 2002 ligt gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de Dienst Ruimte, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland het ontwerp-verzoek met de daarbij behorende stukken tot het vaststellen van een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder. Verkrijging van deze hogere grenswaarde tot maximaal 60 dB(A) is noodzakelijk om de geplande vervangende woningbouw (1 woning) op het perceel Langeweg 51/53 te kunnen realiseren. De bouwmogelijkheid voor deze woning is getoetst aan de Wet geluidhinder en daaruit is gebleken dat de maximaal toegestane geluidbelasting op de woninggevel door wegverkeerslawaai wordt overschreden. Daarom bestaat het voornemen om Gedeputeerde Staten te verzoeken voor dit geval een hogere grenswaarde toe te kennen.

Op maandag 22 april 2002 zal in het Gemeentehuis, kamer 0.44 een openbare hoorzitting worden gehouden waarbij ieder de gelegenheid krijgt opmerkingen te maken ten aanzien van het ontwerp-verzoek.

Een ieder kan gedurende de termijn van ter inzage ligging schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland, opmerkingen maken omtrent het ontwerp-verzoek.

Onderhoudswerkzaamheden aan Speelplaatsen

De komende weken zullen de speelplaatsen in Oud-Beijerland een opknapbeurt ondergaan. De onderhoudswerkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het aanbrengen van rubbertegels, het verplaatsen van speeltoestellen en het aanvullen van houtsnippers. De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden bij de volgende speelplaatsen: speelplaats Crayenbosch, speelplaats Diepenhorstsingel-Oostdijk, speelplaats Waalhavenstraat, speelplaats A. W. Lipsstraat, speelplaats Goudswaardstraat, speelplaats mej. Schipperstraat, speelplaats Bloemaertstrat, speelplaats Ben Goerionpad, speelplaats Hammerskjoldstraat, speelplaats ML Knigerf, speelplaats Diepenhorstsingel, speelplaats Sabina van Beijerenstraat, speelplaats Pr. Bernhardstraat, speelplaats Titus Brandsmastraat en speelplaats Van Linschotenplein.

Naar verwachting zullen alle werkzaamheden voor 6 mei as. zijn uitgevoerd.

Aanmeldingsformulier tegen gebruik van bestrijdingsmiddelen voor woningen

Zoals u weet, is het in Oud-Beijerland gebruikelijk, dat straten en pleinen jaarlijks behandeld worden met een middel dat de groei van gras en onkruiden tegengaat. Hoewel de gemeente Oud-Beijerland het gebruik van bestrijdingsmiddelen al fors heeft teruggebracht, is de (chemische) onkruidbestrijding in verhardingen onmisbaar voor de veiligheid van verkeer en voetgangers.

Wij kunnen ons echter voorstellen dat u bezwaar heeft tegen deze vorm van onkruidbestrijding voor uw woning. Uiteraard respecteren wij uw mening en willen daarom tegemoet komen aan uw bezwaar. Als u niet wilt dat er voor uw woning onkruidbestrijding plaatsvindt, vult u dan onderstaande bon in. Wij verwachten dan wel een kleine tegenprestatie van u, namelijk dat u zelf zorgdraagt voor het onkruidvrij houden van het stuk straat- en tegelwerk voor uw woning.

Mocht echter blijken dat u hieraan niet hebt voldaan (en dat daardoor de veiligheid van de weggebruikers in gevaar komt) dan behoudt de gemeente zich het recht voor om alsnog chemische onkruidbestrijding toe te passen.

Om te voorkomen dat per ongeluk toch onkruidbestrijding wordt toegepast, spuiten de medewerkers van de gemeente een groene klaver op het trottoir voor uw woning. Aan dit symbool kan iedereen zien dat u zelf zorgdraagt voor het onkruidvrij houden van uw stukje straat/trottoir.

Onderstaande bon dient volledig ingevuld en ondertekend te worden ingeleverd bij de Dienst Ruimte, onderafdeling Groenvoorziening, W. van Vlietstraat 6. Opsturen kan natuurlijk ook. Het postadres is Postbus 2003, 3260 EA in Oud-Beijerland.

Ondergetekende stelt er prijs op dat voor zijn/haar woning geen chemische onkruidbestrijding op straat- en tegelwerk plaatsvindt. Om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan voor weggebruikers zal ik dat gedeelte van de straat en/of trottoir voor mijn woning zelf onkruidvrij houden.

Naam :

---

---

Adres :

---

---

Postcode en woonplaats :

---

---

Telefoon :

---

---

datum:

---

---

Handtekening:

---

---

Oud papier ophalen in Croonenburgh en Even Buiten

Met ingang van 1 april haalt Muziekvereniging geen oud papier meer op in de wijken Croonenburgh en Even Buiten.

Via de Regionale Afvaldienst te Westmaas worden de inwoners van deze wijken geïnformeerd hoe hier verder mee zal worden omgegaan.

Diegenen die de opbrengst van hun oud papier toch aan de Harmonie willen geven kunnen op maandag- en woensdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur terecht bij het gebouw van Muziekvereniging Harmonie aan de Abel Tasmanstraat. Hier staat gedurende de gehele week een container en deze zal op bovengenoemde tijden (de repetitieavonden) geopend zijn.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de RAD te Westmaas, tel. 572586 (dus niet met de gemeente Oud-Beijerland of Muziekvereniging Harmonie!)

Toekomstbeeld Oud-Beijerland

Om ervoor te zorgen dat Oud-Beijerland in 2010 nog steeds een prettige gemeente is om in te wonen, werken en recreëren, heeft de gemeente Oud-Beijerland een toekomstbeeld opgesteld, genaamd Ambities van Oud-Beijerland: stadse allures en dorpse charmes. Dit toekomstbeeld is opgesteld door het bestuur en de medewerkers van de gemeente Oud-Beijerland en ontstaan door verschillende onderzoeken naar mogelijke toekomstontwikkelingen in Oud-Beijerland en de Hoeksche Waard. Onderdeel hiervan was de inloopochtend op 15 december jl. voor de inwoners van Oud-Beijerland. Tijdens deze ochtend konden bezoekers hun mening over het toekomstbeeld geven door te reageren op verschillende stellingen en te discussiëren met het gemeentebestuur.

Donderdag 4 april is het toekomstbeeld Ambities van Oud-Beijerland: stadse allures en dorpse charmes door burgemeester B.B.M. van der Hart officieel uitgereikt aan de aanwezige projectleden, raadsleden en overige aanwezigen. Wilt u ook een exemplaar van het toekomstbeeld ontvangen? Bij de receptie van het gemeentehuis ligt een exemplaar voor u gereed.

Tweede kamer verkiezingen

VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER VAN DE STATEN-GENERAAL

Op woensdag 15 mei 2002 vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer van de Staten-Generaal plaats. Door op deze dag te gaan stemmen kunt u invloed uitoefenen op de samenstelling van onze regering. Niet iedereen is op deze dag echter in de gelegenheid om te gaan stemmen. Voor deze mensen bestaat de mogelijkheid om zijn of haar stem door iemand anders uit te laten brengen, het zogenaamde stemmen bij volmacht. Voor de kiezer die hiervan gebruik wenst te maken bestaan twee mogelijkheden, te weten het machtigen op schriftelijke aanvraag en het machtigen door overdracht van de oproepingskaart.

Machtiging op schriftelijke aanvraag

Bij Publiekszaken zijn de formulieren voor verzoeken om bij volmacht te mogen stemmen vanaf 2 april 2002 kosteloos verkrijgbaar. Het verzoek moet uiterlijk op de veertiende dag voor de dag van stemming, dus voor of op 1 mei 2002, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij op de dag van de kandidaatstelling (2 april 2002) als kiezer is geregistreerd.

Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer aan de verzoeker is toegestaan in een ander stembureau dan aangegeven op de oproepingskaart te gaan stemmen.

Tevens moet de gemachtigde (hij die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden) op de dag van kandidaatstelling bij een gemeente als kiezer zijn geregistreerd.

Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De gemachtigde mag de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen.

Machtiging door overdracht van de oproepingskaart

De kiezer kan ook, na ontvangst van zijn oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer die in hetzelfde stemdistrict staat ingeschreven machtigen voor hem te stemmen. Hiervoor dient de oproepingskaart ingevuld te worden en door beiden ondertekend aan de kiezer (gemachtigde) te worden overgedragen. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op de dag van de kandidaatstelling (2 april 2002) in hetzelfde stemdistrict staan ingeschreven als de kiezer die de volmacht geeft. De op die wijze gemachtigde moet de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen in het stemdistrict waar hij staat ingeschreven.

Een kiezer mag niet meer dan twee machtigingen als gemachtigde aannemen. De volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of in persoon aan de stemming deel te nemen.

Stemmen in een stembureau naar keuze van de kiezer

Tijdens deze verkiezingen voor de Tweede Kamer is het tevens mogelijk bij een ander stembureau in Nederland dan aangegeven op de oproepingskaart, uw stem uit te brengen. Deze bevoegdheid geldt niet voor de kiezer aan wie is toegestaan bij volmacht te stemmen.

Schriftelijk verzoek

Bij Publiekszaken zijn vanaf 2 april 2002 kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoeken om in een stembureau naar keuze te mogen stemmen. Het verzoek moet ook uiterlijk op de veertiende dag voor de dag van stemming, dus voor of op 1 mei 2002, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente waar hij op de dag van de kandidaatstelling (2 april 2002) als kiezer is geregistreerd.

Het verzoek wordt niet ingewilligd indien aan de verzoeker is toegestaan bij volmacht te stemmen.

Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing vermeld op de oproepingskaart, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

Mondeling verzoek

Na ontvangst van de oproepingskaart kan de kiezer ook, in plaats van een schriftelijk verzoek te doen, persoonlijk de oproepingskaart omzetten in een kiezerspas. Ook dit kan geregeld worden bij Publiekszaken van de gemeente, waar men op de dag van kandidaatstelling (2 april 2002) als kiezer is geregistreerd (vergeet de oproepingskaart niet mee te nemen). Dit kan tot op de vijfde dag voor die van de stemming, dus uiterlijk op woensdag 8 mei 2002 (donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei is het Gemeentehuis gesloten i.v.m. hemelvaartsdag).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Publiekszaken, telefoon 646777.

Verkeershinder N217

Het komen weekeinde van vrijdagavond 12 april 22.00 uur t/m maandagochtend 15 april 05.00 uur zullen wederom werkzaamheden uitgevoerd worden aan de N217 (provinciale weg tussen Oud-Beijerland en Maasdam). In dit weekeinde worden asfalteringswerkzaamheden verricht aan de noordelijke rijbaan (bij de op- en afritten van de A29) en deze rijbaan is hierdoor voor al het doorgaande verkeer afgesloten.

Verkeer vanuit de richting s-Gravendeel dat richting Oud-Beijerland gaat (let op: niet naar de A29), wordt via Mijnsheerenland omgeleid met duidelijk herkenbare routeborden. Dit geldt ook voor het verkeer dat s-Gravendeel vanuit de richting Oud-Beijerland wil bereiken. De op- en afritten van de A29 blijven echter via de N217 bereikbaar voor het verkeer.

Tot slot is het dit weekeinde ook noodzakelijk de aansluiting naar de Reedijk (busstation) voor het verkeer af te sluiten. Het verkeer op de Reedijk wordt via lokale wegen omgeleid.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Provincie Zuid Holland.

Voor vragen en opmerkingen kunt u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden contact opnemen met dhr. Boers (bereikbaar tussen 7.00 17:00 uur) tel. 06-51376309 of met dhr. De Ruiter (bereikbaar tussen 17:00 uur 7.00 uur) tel. 06-51376314.

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 11 april 2002

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

02-04-02

het vergroten van een woning op het perceel Roerdompweg 14;

De heer M. Fransen Roerdompweg 14 3263 AJ Oud-Beijerland

2

Bouwvergunning van rechtswege verleend voor:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

Sloopvergunning verleend voor:

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

08-04-02

de exploitatie van Muziekcafé Hakuna Matata op het perceel Vierwiekenplein 39;

Muziekcafé Hakuna Matata De heer M. Aarts Vierwiekenplein 39 3262 AN Oud-Beijerland

3

08-04-02

het plaatsen van 2 speelautomaten, warvan 1 behendigheidsautomaat, Muziekcafé Hakuna Matata;

Muziekcafé Hakuna Matata De heer M. Aarts Vierwiekenplein 39 3262 AN Oud-Beijerland

3

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

02-02-02

vergroten van een woning op het perceel Henri Dunantstraat 1;

De heer J.H.L. de Vos Henri Dunantstraat 1 3263 SG Oud-Beijerland

22-03-02

plaatsen van een GSM-antenne-installatie op het perceel Vuurbaken 19;

Dutchtone N.V. Postbus 16206 2500 BE Den Haag

25-03-02

wijzigen van een gevel op het perceel Uitloop 12;

De heer J.C. van Veen Uitloop 12 3262 CE Oud-Beijerland

26-03-02

plaatsen van een dakkapel aan de voor- en achterkant op het perceel Klipper 41;

De heer A.C. Barendregt Klipper 41 3263 NC Oud-Beijerland

27-03-02

plaatsen van een houtkachel op het perceel Bachlaan 200;

De heer A.N. Versloot

Bachlaan 200

3261 WC Oud-Beijerland

27-03-02

vergroten van een bedrijfspand op het perceel Randweg 19;

Dierenspeciaalzaak KOKO Randweg 19 3263 RA Oud-Beijerland

29-03-02

plaatsen van een dakterras op het perceel Zoomwijcklaan 121;

De heer F.S. van der Sluis Zoomwijcklaan 121 3263 RH Oud-Beijerland

Sloopvergunningsverzoek tot het:

29-03-02

slopen van asbesthoudende materialen op het perceel Oud-Beijerlandschedijk 32;

De heer P.C. Heerschap Oud-Beijerlandschedijk 32 3261 KT Oud-Beijerland

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39