CMG


Persbericht

SAP benoemt CMG tot Global Services Partner

Amstelveen, 11 april 2002 - CMG is met ingang van 11 april 2002 door SAP benoemd tot Global Services Partner. Deze benoeming heeft CMG verworven omdat het bedrijf over de kennis en kunde beschikt om in nauwe samenwerking met SAP zeer grootschalige, internationale SAP-projecten uit te voeren. Het doel van dit global partnership is het versterken van de wederzijdse positie in verschillende marktgebieden, met name die van de financiële instellingen, het verzekeringswezen, de petrochemische industrie en de publieke sector, en de daaraan gerelateerde specifieke e- en m-business toepassingsgebieden. De focus voor intensieve samenwerking zal aanvankelijk liggen op Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De toekenning van het Global Services Partnership aan CMG is het gevolg van de continue sterke groei van de wereldwijde bedrijfsactiviteiten op het gebied van SAP en de reeds lang bestaande samenwerking tussen beide organisaties. Van CMG's benoeming tot Global Services Partner kunnen in het bijzonder internationaal opererende organisaties profiteren. Bij de uitvoering van grootschalige projecten kunnen zij een beroep doen op de gezamenlijke kennis en ervaring van beide bedrijven. Zeker waar het gaat om Human Resource Management, Business Intelligence, Portals, mySAP Technology en Mobile Business levert CMG veel toegevoegde waarde.

"Wij zijn zeer verheugd met deze duidelijke bevestiging van het succesvolle business partnership dat al jaren bestaat tussen SAP en CMG in Europa," zegt Frank Koopmans, SAP Partner Director, CMG Group Services. "Dit betekent voor CMG een sterke hefboom tot het verder ontwikkelen van onze dienstverlening op het gebied van SAP, zowel wat betreft de geografische verspreiding ervan als in het internationaal uitbouwen van de expertise op het gebied van de strategische (Cross) Industry Solutions."

"CMG is voor SAP een belangrijke partner. Deze benoeming vormt een verdere versterking van onze samenwerking. Deze zorgt ervoor dat klanten over de hele wereld kunnen bouwen op diepgaande gecombineerde expertise van CMG en SAP in het uitvoeren van grootschalige projecten. Het creëert nieuwe mogelijkheden en kansen voor het aanbieden van nieuwe en innovatieve oplossingen voor multinationals in iedere industrie," zegt Edwin Jacobs, Managing Director SAP Benelux.

Beide organisaties zullen verdere investeringen doen om de samenwerking uit te breiden en te versterken. In dit kader zal CMG zijn huidige aantal van ruim 1000 gespecialiseerde SAP-consultants in hoog tempo verder uitbreiden. Hiermee benadrukt CMG het strategische belang van deze samenwerking met SAP.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 17.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 44.500. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2001 een omzet van EUR 7,34 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.

CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt binnen langetermijnrelaties nauw samen met haar klanten om voor hen succes te genereren. CMG is een 'full service provider' en levert diensten zoals management consultancy, systeem-ontwikkeling en -integratie en het overnemen van het beheer van specifieke bedrijfsprocessen. CMG wil vooroplopen in het creëren en ontwikkelen van de meest geavanceerde IT- en telecommunicatiediensten (ICT) en draadloze data-oplossingen (Wireless Data Solutions - WDS). De combinatie van deze ICT- en WDS-mogelijkheden zorgt voor een aantrekkelijke propositie voor ondernemingen die het mobiele kanaal willen toevoegen aan hun operaties en marketingstrategieën. CMG bevindt zich in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van haar klanten en combineert daarbij branchekennis, technische expertise en praktijkgerichte innovatie. Met ongeveer 14.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 17 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen en in Amsterdam. Meer informatie over CMG is te vinden op www.cmg.com.