Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 10 april 2002

---

Verdachte ramkraken aangehouden

Maandagochtend 8 april om 3.45 uur werd op het Velperbroekcircuit in Velp door de politie van het district Rivierenland een 37-jarige inwoner van Didam aangehouden. De man wordt verdacht van twee ramkraken op tankstations met een gestolen auto.

De man wordt ervan verdacht de auto te hebben gestolen in Arnhem-Zuid. Met deze auto zou hij vervolgens eerst de pui van een tankstation aan de IJsseloordweg in Arnhem hebben geramd en daarna die van een station aan de Westsingel in Duiven. Uit beide stations werd niets weggenomen.

De politie ontving de twee meldingen zo'n 10 minuten na elkaar. Intussen zagen medewerkers van een beveiligingsdienst de - naar later bleek - bewuste auto met grote snelheid in Didam rijden. Zij vertrouwden het niet en belden de politie met het kenteken van de auto. Dit telefoontje en de uitstekende kwaliteit van de bewakingscamera's van het geramde tankstation in Arnhem, hebben ertoe bijgedragen dat de verdachte even later in Velp kon worden aangehouden.

De verdachte werd naar het politiebureau in Arnhem overgebracht. De dienstdoende agenten hadden het vermoeden van alcoholgebruik door de verdachte, maar deze weigerde een blaastest. Ook hier zal proces-verbaal voor worden opgemaakt. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Woensdag zal hij voor justitie worden voorgeleid.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl