Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-04-2002
1e persbericht van donderdag 11 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten vernieling aangehouden
Donderdagmorgen rond 0.30 uur zijn 3 vrouwen van 21,22 en 29 oud, uit Eindhoven en een 29 jarige Helmondse aangehouden. Kort daarvoor hadden zij in een horecagelegenheid op het Stratumseind met meubilair gegooid. De gewaarschuwde politie trof hen ter plaatse aan. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte inbraak woning aangehouden Donderdagmorgen om 1.00 uur is op de Lanceloetstraat een 29-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een getuige zag dat hij had daar een voordeur van een woning intrapte en even later met een radio onder zijn arm de woning verliet. De gewaarschuwde politie trof de man achter de woning aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagmorgen om 2.20 uur is op de Genovevalaan een 37-jarige automobilist uit Eind-hoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies aan het politiebureau 1,20 pro mille. De Eindhovenaar kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte diefstal uit woning aangehouden Naar aanleiding van een onderzoek is woensdagmiddag om 12.20 uur in een woning op de Deken van Somerenstraat een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een woninginbraak in Helmond, gepleegd in de nacht van zaterdag 8 december op zondag 9 december jl. Uit de woning verdween ruim drieduizend gulden, enkele bankpasjes, een organizer en persoonsbescheiden

Helmond: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagavond om 23.55 uur is een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daar-voor had hij een ruit van een pand op de Montgolfierstraat vernield. Een getuige waar-schuwde de politie, die verdachte op de Deurneseweg aantrof. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij
Donderdagmorgen rond 9.45 uur zijn in een schuurtje achter een woning op de Rivierensingel twee meisjes van 16 en 17 jaar en drie mannen van 36, 43 en 46 jaar, allen uit Helmond aangehouden. Zij waren daar hennep aan het oogsten. De aangetroffen planten en de daarbij behorende apparatuur is inbeslaggenomen en afgevoerd. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 14.30 en 18.30 uur is ingebroken in een woning op de Zeelberg. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit de woning verdwenen enkele setjes sleutels.

Nuenen: Alcohol
Woensdagavond rond 21.30 uur is op de Europalaan een 34-jarige automobilist uit Nuenen gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,55 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een geldboete van 190 opgelegd.

Beek en Donk: Inbraak in een bedrijf
Donderdagmorgen tussen 4.00 en 8.30 uur is ingebroken in een bedrijf op het Heuvelplein. Aan de voorzijde is een deur geforceerd. Uit het pand verdween ruim 500 euro.

Beek en Donk: Inbraak in een woning
Donderdagmorgen tussen 0.30 en 7.45 uur is ingebroken in een woning op de Burg. Van Nispenstraat. Slot van een achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn persoonsbescheiden en een pasje gestolen.

Aarle-Rixtel: Inbraak in een woning
Donderdagmorgen tussen 2.00 en 8.00 uur is ingebroken in een woning op de Kouwenberg. Aan de achterzijde is een bovenlicht geforceerd. Uit de woning verdwenen persoonsbe-scheiden en geld.