---

Ministerie van Defensie



---

NMK Basketbal 2002 (Fabienne Bruys)

Marechaussee wint NMK Basketbal

11-04-2002

Na een spannende eindstrijd tegen de landmacht ging het herenteam van de Koninklijke Marechaussee gisteren bij het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Basketbal met goud naar huis. In de laatste zeven seconden werd de wedstrijd met 63-60 beslist. Bij de dames won het team van de Koninklijke Landmacht. Bij dit op 10 april in de Van Thielhal in Wijchen gespeelde NMK Basketbal 2002 konden verschillende nieuwe spelers tonen dat ze kwaliteit in huis hebben.

Het mocht een uitzonderlijk basketbalkampioenschap genoemd worden: de marine was door operationele omstandigheden niet vertegenwoordigd en de marechaussee had geen damesteam op de been kunnen brengen. Maar marechaussee-coach wachtmeester-1 Gerard Luyckx was niet voor niets uit Den Helder gekomen. "Drie jaar geleden zijn we voor het laatst kampioen geworden, maar door de vele mutaties werden we in 2000 laatste en konden we in 2001 niet meedoen. Nu zijn we sterk teruggekomen, echter de landmacht en luchtmacht hebben natuurlijk ook niet stil gezeten. In de eerste wedstrijd tegen de luchtmacht scoorde marechaussee Jelle Pots (nr 5) al 18 punten op rij, toen werd het voor de tegenstander wel moeilijk." Luitenant-kolonel (KMar) Michel van Meurs, sedert deze maand hoofd van het Bureau Internationale Militaire Sport, is trots op de marechaussee-mannen. "De landmacht was duidelijk favoriet en heel in het begin stond de marechaussee ook even achter, dus het was geen gelopen race. Maar er is nu zoveel kwaliteit en eenheid in die ploeg dat ze als winnaar uit de bus kwamen." (Foto: Fabiënne Bruys)

Einduitslag
Heren: 1. Koninklijke Marechaussee, 2. Koninklijke Landmacht, 3. Koninklijke Luchtmacht. Dames: 1. Koninklijke Landmacht, 2. Koninklijke Luchtmacht.