Ingezonden persbericht

i2 benoemt Sam Nakane tot Chief Operating Officer

Zaltbommel, 11 april 2002 - i2 Technologies, Inc., leverancier van dynamische value chain management-oplossingen, heeft Sam Nakane benoemd tot Chief Operating Officer (COO). Als COO is Nakane verantwoordelijk voor de wereldwijde Development-, Consulting- en Product Marketing-organisaties van i2. Door deze benoeming kan CEO Greg Brady zich concentreren op marketing- en salesactiviteiten.

"Sinds zijn aantreden als Voorzitter, President en CEO van i2 in Japan, heeft Sam Nakane binnen een jaar een positieve invloed gehad op onze activiteiten in deze regio", zegt Greg Brady, CEO van i2. "Hij beheerst alle aspecten van wereldwijd zakendoen. Met zijn managementervaring kan hij onze operationele prestaties verder verbeteren. Hij concentreert zich op het succes van onze klanten, kan naar ze luisteren en begrijpt de problemen waarmee ze te maken hebben."

Nakane werkte eerder als Managing Partner van PricewaterhouseCoopers in Japan, waar hij leiding gaf aan de B2E-activiteiten. Daarvóór was hij CEO voor SAP in Japan en Noordoost-Azië, en was hij medeverantwoordelijk voor de uitbouw van activiteiten in de Chinese regio. Vóór hij bij SAP in dienst trad, had hij gedurende 20 jaar diverse managementfuncties bij IBM.

i2
i2 is al meer dan tien jaar marktleider op het gebied van Supply Chain Management en heeft haar technologie en expertise ontwikkeld tot dynamic value chain management-oplossingen. Daarmee kunnen bedrijven eenvoudiger samenwerken in besluitvormingsprocessen, niet alleen binnen een bedrijf, maar ook tussen verschillende ondernemingen.
De oplossingen van i2 bestrijken alle value chain-interacties, inclusief Customer Relationship Management, Supply Chain Management en Supplier Relationship Management. i2 is in 1988 opgericht en de enige softwareleverancier die de totale toegevoegde waarde van haar oplossingen bij klanten meet, audit en rapporteert. Het bedrijf wil in 2005 75 miljard dollar aan toegevoegde waarde hebben gegenereerd.