KSI International

Centric KSI wordt Alliance Partner Education van SAP


---

Centric KSI richt SAP Education Centre op en wordt Alliance Partner Education van SAP

IJsselstein, 11 april 2002

Centric KSI en SAP Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend voor de benoeming van Centric KSI als Education Partner van SAP. Doel van de samenwerking is het optimaliseren van opleidingen voor SAP-gebruikers zodat die maximaal rendement uit de SAP-oplossingen kunnen halen.

Centric KSI heeft ruim 13 jaar ervaring in het ontwikkelen en toepassen van geavanceerde opleidingsmethodieken en leermiddelen voor softwaregebruikers. Die ervaring is opgedaan op zeer uiteenlopende gebieden. Centric KSI verzorgde o.a. opleidingen voor gebruikers van koersinformatiesystemen, dealing room software, elektronisch bankieren en beleggen en recherche informatiesystemen. Ook werd een e-toetsbank voor de tafelmedewerkers van Holland Casino ontwikkeld. Op het gebied van SAP-opleidingen was Centric KSI recentelijk actief voor ondernemingen als Philips Lighting, Politie Haaglanden en Philips DAP.

SAP Education Centre
Op dit moment wordt door Centric KSI hard gewerkt aan de inrichting van een SAP Education Centre dat zal uitgroeien tot enkele tientallen medewerkers. Het Education Centre wordt gevormd door een ontwikkelteam, een opleidingsteam, educatieve implementatieconsultants en een educatieve helpdesk. Het ontwikkelteam gaat trainingsmateriaal voor initiële opleidingen maken alsmede aanvullingen op het materiaal van het SAP Knowledge Warehouse. Daarnaast wordt ondersteunend materiaal ontwikkeld voor gebruik op de werkplek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse middelen zoals Web Based Trainingen, reference cards, toetsen, cases en naslagwerken.

Het opleidingsteam gaat de toekomstige SAP-gebruikers op diverse locaties in heel Nederland trainen met behulp van materiaal dat door het ontwikkelteam is vervaardigd. Dit wordt zodanig ontwikkeld dat het eveneens uitstekend te gebruiken is bij een internationale uitrol van SAP software. Na de opleiding staat de educatieve helpdesk de SAP-gebruikers nog enige tijd bij. De helpdesk zal op diverse geavanceerde manieren vanaf de SAP-werkplek benaderbaar zijn. Zo kunnen helpdeskmedewerkers in de toekomst over de schouder van de gebruikers meekijken en hulp bieden.
De educatieve implementatieconsultants gaan een op de individuele gebruiker toegesneden leer- en informatiesysteem inrichten. Het is de bedoeling dat het Education Centre in de loop van dit jaar volledig operationeel is.

Over Centric KSI Holding N.V.
Centric KSI Holding N.V. is een innovatieve en toonaangevende ICT-onderneming, opererend in de Benelux. De circa 700 medewerkers verlenen diensten op het gebied van consultancy, projectmanagement, systeemontwikkeling, gebruikersondersteuning, implementatie en beheer van infrastructuren. Centric KSI levert bovendien specialistische en generieke softwareproducten op het gebied van E-Business, Electronic Banking & Payment Solutions en E-Learning & E-Testing (Web Based Trainingen). Daarnaast levert Centric KSI hardwareproducten. Om haar klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, werkt Centric KSI nauw samen met andere Centric-bedrijven en een aantal strategische businesspartners.

Centric KSI werkt vooral voor opdrachtgevers in de financiële dienstverlening, in de telecommunicatiesector en bij handel en overheid.

Centric KSI Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext N.V. te Amsterdam. De totale Centric-organisatie telt circa 3.000 medewerkers en behoort tot de top-tien van automatiseringsondernemingen in de Benelux.