Politie Gelderland-Midden


Diefstal auto:
In de nacht van woensdag op donderdag werd een bestelauto gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Reehorsterweg. De bestelauto is van het merk Hyundai, kleur wit.

Winkeldieven:
Donderdagmiddag omstreeks 13.40 uur zijn twee mannen aangehouden. De attente beveiligingsbeambte van V&D betrapte de mannen, toen ze zonder te betalen spullen wilden meenemen. In hun jassen en tassen werden meerdere goederen aangetroffen van ook andere winkels in Ede. Het ging om schoenen en kleding. De daders, een 21 jarige en een 16 jarige man uit de gemeente Ede. Ze zijn aan het begin van de avond na verhoor, met een dagvaarding voor een bezoek aan de rechtbank, weer naar huis gestuurd. De winkels hebben de spullen teruggekregen. Bij de politie ligt nog een baseballpet en een lange sportbroek die ook gestolen moeten zijn, maar waarvan nog niet bekend is bij welke winkel dat was. (02-066438)

Daders autoinbraak aangehouden:
Donderdagavond omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding, dat drie jonge mannen hadden ingebroken in een auto nabij het NS-station in Lunteren. Een getuige had gezien dat de daders in de trein richting Ede waren gestapt. Bovendien kreeg de politie goede signalementen van de daders. Op het station een Ede stond dan ook een geuniformeerd ontvangst comité klaar en die konden da daders inrekenen. De daders waren in het bezit van een dure beamer (projektie-apparaat) en die kon later aan de eigenaar die aangifte van inbraak in zijn auto kwam doen worden teruggegeven. De daders waren 17, 17 en 19 jaar oud en kwamen uit Utrecht.

De laatste dagen zijn er veel controles gehouden op de Bovenbuurtweg en de Dwarsweg te Ede.
De Bovenbuurtweg mag deze dagen alleen maar gebruikt worden door fietsers en bromfietsers en niet door auto, omdat op die manier nog een filevrije aanrijdroute wordt gecreëerd voor hulpverleningsdiensten. Bij een controle op donderdag zijn 45 automobilisten bekeurd omdat ze meenden snel even de file kunnen ontlopen. De dwarsweg is gereconstrueerd en er is vanwege de verkeersveiligheid een eenrichtingsverkeer van toepassing. Omdat veel automobilisten lak hadden aan de borden en daardoor de goede weggebruikers de berm in drongen en voor gevaarlijke situaties zorgden zijn ook op de Dwarsweg enkele controles gehouden. Op donderdagavond zijn in 45 minuten tijd 20 automobilisten bekeurd.

Met vriendelijke groet,
John Baaijens