Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-04-2002 3e Persbericht 12 april 2002

Persberichten uit de regio:

Asten: Moord Chris Hikspoors voor tweede keer in Opsporing Verzocht De moord op Chris Hikspoors is maandag 15 april 2002 voor de tweede keer te zien in Opsporing Verzocht. Het 20-koppige recherchebijstandsteam heeft de zaak op maandag 1 april voor de eerste keer aangemeld. Het team kreeg toen twaalf reacties binnen. De gouden tip zat er echter niet bij. Het Openbaar Ministerie heeft in overleg met het recherchebijstandsteam besloten om nu een beloning van 20.000 Euro uit te loven voor diegene die de gouden tip heeft.

Chris Hikspoors werd zaterdagavond 23 maart dood aangetroffen in zijn woning op de Kleine Heitrak in Asten. Uit de sectie blijkt dat de man door vuurwapengeweld om het leven is gekomen. In de uitzending van 15 april is een reconstructie te zien van het aantreffen van het levenloze slachtoffer in zijn woning. Ook wordt een foto getoond van Chris Hikspoors.

Het recherchebijstandsteam hoopt op basis van de reconstructie en de aanwijzingen, die in het programma getoond worden, in contact te komen met mensen die mogelijk iets meer over het misdrijf en/of de daders kunnen vertellen. Ook mensen die op de bewuste avond iets gezien hebben bij de boerderij aan de Kleine Heitrak worden verzocht contact op te nemen. Chris Hikspoors reed in een donkergrijze Nissan Patrol, ook deze is in de uitzending te zien. Het recherchebijstandsteam is op zoek naar personen die Chris Hikspoors de laatste tijd in zijn Nissan Patrol hebben zien rijden en andere relevante dingen uit zijn privé-leven kunnen vertellen. Het team is bereikbaar via 0900-8844.

Het programma Opsporing Verzocht wordt op maandag 15 april 2002 uitgezonden door de Avro op Nederland 1. In de uitzending van 22.00 uur is de zaak Chris Hikspoors te zien. De uitzending wordt herhaald op dinsdag 16 april rond 12.15 uur.