Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-04-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 16.00 u) Vrijdag, 12 april 2002

District Kerkrade

Kerkrade: aanrijding met letsel
Donderdag 11 april vond om 15.40 uur een aanrijding met letsel plaats op de Frans Halsstraat in Kerkrade. Na het verlaten van een schoolbus stak een 11-jarig meisje uit Herzogenrath de weg over en liep daarbij tegen een passerende auto (bestuurd door een 38-jarige Kerkradenaar) aan. Het meisje raakte daarbij gewond. Zij werd met vermoedelijk fracturen aan een arm en een been overgebracht naar de EHBO van het Atriumziekenhuis in Heerlen overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Kerkrade: in kraag gevat
Donderdag 11 april kreeg de politie een melding van twee ruziende personen op de Kerkradersteenweg in Kerkrade. De politie begaf zich ter plaatse en trof er een 65-jarige man en een 31-jarige man, beide uit Kerkrade, die in een handgemeen verwikkeld waren over de diefstal van een fiets. De 65-jarige man werd er namelijk door een getuige op geattendeerd dat een onbekende man even tevoren een fiets wegnam uit zijn garage. De man sprong in zijn auto en reed in de richting die de getuige hem gewezen had. Bij een kruising trof hij een man die met de betreffende fiets aan de hand over straat liep. Bij de confrontatie bleek dat de dief, de 31-jarige man, niet alleen de fiets, maar ook een handcirkelzaag uit de garage ontvreemd had. Fiets en circelzaag werden inbeslaggenomen. De 31-jarige verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Eygelshoven; softdrugs
Bij controle afgelopen donderdagmiddag in een woning aan de Holtskuilenstraat in Eygelshoven vond de politie ruim twee en een halve kilo softdrugs (hashish en marihuana). De softdrugs werden samen met eveneens aangetroffen verpakkingsmaterialen, weegschalen en rekenmachines inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat vanuit het pand werd gehandeld in verdovende middelen, ging donderdag dan ook tot actie over. De bewoner was niet thuis en de politie die verder onderzoek instelt is nog naar hem op zoek. Overigens heeft de politie eerder/begin dit jaar bij een controle in dezelfde woning ook al sofdrugs aangetroffen en terzake waarvan tegen de bewoner toen ook proces-verbaal is opgemaakt.