Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 12-04-2002 Persbericht district Land van Cuijk

RIJDEN ONDER INVLOED

Vannacht heeft de politie op de oprit van de A73 bij Cuijk een 21-jarige Boxmerenaar aan-gehouden die te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod. Ook werd zijn auto in beslag genomen omdat deze technisch in slechte staat was, geen APK had en niet verzekerd bleek te zijn. Ook had de man geen rijbewijs.

BESTELBUS GESTOLEN

Aan de Drogesestraat in Sint Agatha is rond het middaguur een grijze Hyundai H200 bestel-bus met het kenteken VV-BJ-98 gestolen. De bestuurder was even in een winkel, toen hij terugkwam zag hij de bus wegrijden richting Cuijk.

SNELHEIDSCONTROLES BIJ WEGWERKZAAMHEDEN

Op de provincialeweg N 261 (Cuijk-Oeffelt), vinden de aankomende 8 weken wegwerk-zaamheden plaats. Gedurende de periode dat er aan de weg gewerkt wordt, zal de politie snelheidscontroles houden. Hierbij worden zowel radarcontroles als laserguncontroles inge-zet. De fietspaden langs de N 261worden in zijn geheel vervangen waardoor het verkeer enige hinder zal ondervinden. In verband met de veiligheid van de wegwerker en de weggebruiker zullen de bestuurders regelmatig geconfronteerd worden met aangepaste verkeersmaatrege-len, waaronder het terug brengen van de maximumsnelheid naar 50 km/ uur. Tijdens dit project wordt een nieuw snelheidsinformatiesysteem genaamd DSI (Dynamische Snelheids Informatie), in gebruik genomen. Dit is een radarsysteem dat de snelheid van langsrijdende voertuigen continue meet en weergeeft. De bedoeling van het DSI systeem is dat de bestuur-der onmiddellijk geconfronteerd wordt met de gereden snelheid.