Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 12-04-2002 Persbericht district Den Bosch

VOGELS INBESLAGGENOMEN, Rosmalen

Vrijdag heeft de politie in samenwerking met de Algemene Inspectie dienst aan de Nieuwendijk in Rosmalen een grote hoeveelheid vogels inbeslaggenomen. Totaal werden 252 vogels, merendeels vinken, geelgorzen, sijsjes en Europese kanaries. Tegen de 66-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. De afgelopen maanden zijn al meerdere keren grote hoeveelheden beschermde vogels bij de man inbe-slaggenomen.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is een 22-jarige motorrijder uit Helvoirt bij een ongeval gewond geraakt. De motorrijder reed over het Julianaplein in `s-Hertogenbosch. Daar kwam hij in aanrijding met een overstekende politieauto, bestuurd door een 31-jarige poli-tieman. De bestuurder van de politieauto verleende geen vrije doorgang aan de motorrijder. De motorrijder is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar een ziekenhuis.

JONGENS AANGEHOUDEN BIJ AUTO-INBRAAK, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag zijn twee jongens van 15 jaar uit `s-Hertogenbosch aangehou-den. Rond 16.00 uur werd gemeld dat er werd ingebroken in een auto aan het Mgr. van Roosmalenplein in `s-Hertogenbosch. Bij de inbraak waren de twee jongens gezien. Korte tijd later konden ze worden aangehouden. Bij de jongens werden spullen uit de auto aangetroffen. De jongens zijn voor verder onderzoek ingeslo-ten.

AUTO GESTOLEN, Rosmalen

Donderdag is vanaf een parkeerplaats aan de Burgemeester Burgerslaan in Ros-malen een blauwe Peugeot Boxer 350 bestelauto gestolen. Het kenteken van de auto is VJ-SF-17.

TE VEEL GEDRONKEN, `s-Hertogenbosch

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 29-jarige man uit Boxtel bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. De man kreeg een rijver-bod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij vier keer de maximaal toege-stane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De controle vond plaats op de Parade in `s-Hertogenbosch.