Radio Nederland Wereldomroep

Wereldomroep-directeur Bouwens in Council Emmy Awards

Algemeen Directeur van de Wereldomroep, Lodewijk Bouwens, is benoemd tot lid van de International Council of the National Academy of Television Arts en Sciences (NATAS). Deze organisatie staat bekend om de jaarlijkse uitreiking van de Emmy Awards en haar rol in het stimuleren van internationale educatieve projecten.

Lodewijk Bouwens is zeer vereerd om als enige Nederlander in de International Council plaats te nemen: "De Wereldomroep heeft een rijke internationale historie en is vaak een voorloper op het gebied van nieuwe ontwikkelingen in de media. Ik denk dat het goed is voor Nederland om op deze manier mede-invloed uit te oefenen op het internationale medialandschap."

International Council of NATAS

De International Council of NATAS is, met vertegenwoordigers uit 47 landen, de grootste internationale mediaorganisatie van de wereld. De organisatie is opgericht in 1969 met als doel het promoten van kwalitatieve televisieprogramma's uit landen buiten de Verenigde Staten. De 'International Emmy Awards' is één van de activiteiten. De Awards worden op 25 november 2002 in New York voor de dertigste keer uitgereikt.


---
Voor nadere informatie over de Wereldomroep, uw aanvraag van fotomateriaal of een interview met Algemeen Directeur Lodewijk Bouwens, kunt u contact opnemen met Marjolein Hulst, Pers ¥Radio Nederland Wereldomroep. T +31 35 672 42 12, F +31 35 672 43 43, M + 31 651 15 63 94, E marjolein.hulst@rnw.nl