Gemeente Papendrecht

12 april 2002

Nieuwe website zorgt voor stijging op ranglijst

De website van de gemeente Papendrecht is 330 plaatsen gestegen op de landelijke ranglijst van gemeentelijke sites. Papendrecht stond op 3 april nog op plaats 372 in de lijst van www.advies.overheid.nl. Nadat de vernieuwde site online was, werd plaats 42 ingenomen

Burgemeester De Bruin presenteerde donderdag 4 april de vernieuwde website en het Raadsinformatiesysteem (RIS). Het RIS is in de eerste plaats een geautomatiseerde informatievoorziening voor gemeenteraadsleden maar is via internet voor iedereen toegankelijk. Via het RIS kan alle informatie over bijvoorbeeld de eerstvolgende raadsvergadering worden geraadpleegd, maar ook kan veel achtergrondinformatie over gemeentelijke besluitvorming worden bekeken en kunnen bijbehorende documenten worden opgevraagd.

Gegevens gemeentegids

In oktober verschijnt de nieuwe Papendrechtse gemeentegids. Deze gids wordt opnieuw, in opdracht van de gemeente, verzorgd door uitgeverij City & Tourist Promotions uit Kaatsheuvel.

Volgende week start de uitgever met het verzenden van de gegevens van de organisaties die momenteel in de gemeentegids zijn opgenomen (of dit het afgelopen jaar aan de gemeente hebben doorgegeven). Om te controleren of deze gegevens nog juist zijn of om de gewijzigde gegevens op te kunnen nemen, vragen gemeente en uitgever de betreffende brief vóór vrijdag 3 mei te retourneren met de bijgevoegde antwoordenveloppe, ook als er geen wijzigingen in de gegevens zijn. Nadere informatie is verkrijgbaar via Marcel Sluijter (m.sluijter@papendrecht.nl of 078-6418848).

Presentatie centrumvarianten voor bewoners C. Huygenslaan en Veerweg

In hotel Mercure worden dinsdag 23 april vanaf 19.30 uur varianten gepresenteerd aan de bewoners van de C. Huygenslaan en de Veerweg. Tijdens deze avond worden ook de meningen van de bewoners gepeild om inzicht te krijgen in de voorkeuren voor elementen uit de varianten. Hiermee wordt rekening gehouden bij het opstellen van het definitieve plan.

Eind oktober vorig jaar werd voor de bewoners van de C. Huygenslaan en de Veerweg een inspraakavond gehouden. Velen hebben toen bezwaren kenbaar gemaakt tegen de gepresenteerde plannen voor bebouwing van de busstrook. Inmiddels is twee maal overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de bewonerscommissie C. Huygenslaan, de werkgroep C. Huygenslaan/Veerweg en de Huurdersvereniging Papendrecht. Met hen werd afgesproken dat de gemeente door het stedenbouwkundig bureau verschillende varianten zou laten uitwerken, rekening houdend met de wensen van bewoners. Nu worden deze varianten dus aan de bewoners toegelicht. Op deze avond komt ook de tijdelijke huisvesting van de winkels op De Meent aan de orde, omdat de busstrook een van de voorkeurlocaties is. Op dit moment is de gemeente daarover in gesprek met de ondernemers. Er heeft nog geen besluitvorming door de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders plaatsgevonden.

Spreekuur burgemeester

Iedere dinsdag houdt burgemeester De Bruin van 16.00 tot 17.00 uur spreekuur. Vooraf s.v.p. een afspraak maken via mw. Stuij van den Herik, tel. 078-6418350.

Interval

Rommelmarkt in Interval

De zolders en schuren zijn weer opgeruimd. De lente heerst en dat betekent dat jeugdcentrum Interval weer een Rommelmarkt organiseert! Zaterdag 20 april verkopen op 30 stands kinderen van zes t/m twaalf jaar hun spullen aan het publiek. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar. De Rommelmarkt is gratis toegankelijk tussen 9.00 en 12.30 uur.

Easy Café in Interval

Zondag 21 april vindt weer een Easy Café plaats. Ook nu weer maken vele talenten hun opwachting op het toneel van het café in Interval. De organisatie kan het grote aantal aanmeldingen maar nauwlijks verwerken. Er kan dan ook niet meer aangemeld worden voor het komende Easy Café Wat in ieder geval zeker is: vader en zoon Graumans (Niek en Paul ) spelen een aantal songs op keyboards en gitaar in samenwerking met Dean & Friends.

Dean & Friends bestaat uit H.J. v. Dijkhuizen (gitaar, zang), Frank de Boer (gitaar, zang), André v. Dijkhuizen (bas, zang ), Ben Kassam (mondharmonica, percurssie, looks), Freddy Bekkers (keyboards), Adri Huybrechtse (drums) .

Het Easy Café is gratis toegankelijk tussen 14.30 en 17.30 uur.

Kabouterpad

De lente is begonnen. Dit betekent dat ook kabouter Dompel weer actief wordt. Vanaf april is het mogelijk mee te doen aan het kabouterpad. Het kabouterpad is een leerzaam, maar vooral leuk pad met vragen en opdrachten over de dieren die wonen op de kinderboerderij. Het kabouterpad is bestemd voor kinderen van vier t/m zes jaar. Op afspraak kunnen iedere woensdagmiddag kinderfeestjes of andere groepen (verenigingen e.d.) meedoen (minimaal 5 en maximaal 36 kinderen). Ook scholen kunnen meedoen (tijden en dagen in overleg). De kosten bedragen 15 euro per groep. Voor 1 euro extra is er ook nog siroop aan het einde van de tocht. Het kabouterpad vindt plaats op kinderboerderij De Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg 1a in Papendrecht. Voor meer informatie of voor boekingen kunt u bellen met jeugdcentrum Interval, telefoonnummer 078-6150993 (Hanneke Lambermont).