Gemeente Goes

Persbericht

Huldiging Goese Sportkampioenen

Op vrijdag 12 april 2002 is de jaarlijkse huldiging van sportkampioenen van de gemeente Goes. De bijeenkomst is om 19.30 uur in het stadhuis aan de Grote Markt. Tijdens deze avond wordt de sportprijs Goes 2001 uitgereikt aan een opmerkelijke sportvrijwilliger die veel voor de Goese sportwereld heeft gedaan. Ook wordt de sportstimuleringsprijs voor het sporttalent van 2001 uitgereikt. De sportprijs 2001 is door de Sportraad toegekend aan Adrie Verstelle van AV'56. De sportstimuleringsprijs voor het meest belovende sportjeugdtalent in 2001 is voor Alex Nonnekes van de tennisvereniging 't Halve Maantje.

Adrie Verstelle is binnen en ver buiten AV'56 bekend geworden als de spil en stuwende kracht van de inmiddels nationaal bekende atletiek wegwedstrijd Wolphaartsdijk (15 km), die in 1999 voor de 20e en laatste keer werd gehouden. Twintig jaar geleden nam hij het initiatief om een trimloop voor campinggasten te organiseren. Deze trimloop groeide al heel snel uit tot een nationaal aansprekende, jaarlijks terugkerende top-wegwedstrijd in Wolphaartsdijk. Daarmee werd de Goese atletiekvereniging AV'56 en Wolphaartsdijk op de Nederlandse atletiekkaart gezet. De wedstrijd werd een nationale klassieker.
In 1994 mochten hij en zijn inmiddels gevormde commissie in Wolphaartsdijk het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon organiseren, hetgeen een daverend succes werd. Adrie verstond als geen ander de kunst om elk jaar weer vele atleten uit de Nederlandse en Belgische atletiektop naar Wolphaartsdijk te krijgen en daarbij ook nog eens talloze grote en kleine sponsors aan zich te binden, waaronder bijna de gehele middenstand van zijn dorp. Het resultaat hiervan was dat alle 200 tot 300 atleten, juryleden en andere vrijwilligers elk jaar weer met een leuke prijs of attentie naar huis gingen. De wedstrijd werd elk jaar op de eerste zaterdag van augustus tezamen met het jaarlijkse dorpsfeest gehouden en gaf het dorpsfeest daarmee iets extra's.

Alexander Nonnekes heeft vorig jaar in Venlo op het Nederlands jeugdkampioenschap de derde plaats behaald in de categorie jongens enkel tot 18 jaar. Hij traint binnen Jong Oranje onder leiding van Michiel Schapers in Almere elke vrijdag en zaterdag. Zijn Zeeuwse coach is Luc Govers, de districtstrainer van de KNLTB. In maart/april hoort Alexander of hij een contract krijgt waarna hij kan gaan uitkomen via, Jong Oranje op de ATP challenger toernooien. Alexander speelde al op 16 jarige leeftijd hoofdklasse.

Het programma voor die avond ziet er als volgt uit: 19.30 uur Ontvangst

19.50 uur Opening van de avond door de heer H. Hoogerland, lid van de Goese Sportraad en ceremoniemeester

19.55 uur Optreden van Peter Dieleman

20.10 uur Huldiging van de Goese sportkampioenen door de heer mr. S.J. Heijning, wethouder van sport.

20.30 uur Uitreiking van de Sportstimuleringsprijs 2001 aan Alex Nonnekes door de heer A.J. de Kok, lid van de Goese Sportraad.

20.45 uur Toelichting op de uitbreiding/renovatie van de sportcomplexen Wesselopark, de Weitjes en de IJsbaan door de heer J. van den Berg van het RBOI.

21.00 uur Uitreiking van de Spelden van Verdienste aan de vrijwilligers door de heer P. Dekker, secretaris van de Goese Sportraad.

21.20 uur Uitreiking van de Sportprijs 2001 aan Adrie Verstelle door de heer C. Kortleve, voorzitter van de Goese Sportraad.

21.40 uur Optreden van Peter Dieleman

22.00 uur Afsluiting van de bijeenkomst onder het genot van een drankje en een hapje.