Akzo Nobel

Akzo Nobel koopt AWLGRIP®-scheepsverven en vliegtuiglakken

Arnhem, 12 april 2002 - Akzo Nobel heeft een overeenkomst getekend met NOF Corporation, Japan, voor de aankoop van de wereldwijde activiteiten op het gebied van scheepsverven en vliegtuiglakken van de dochterondernemingen U.S. Paint en NOF Europe. De totale omzet van de activiteiten, waaronder het bekende scheepsvervenmerk AWLGRIP®, bedroeg USD 30 mln. in 2001. Financiële bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt.

Deze acquisitie past uitstekend in de expansiestrategie van Akzo Nobel Coatings, verklaarde Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. Onze mondiale strategie voor de markt van plezierjachtvaartuigenverf is er altijd op gericht geweest om onze positie in het segment van professionele scheepsverven voor gebruik boven de waterlijn uit te breiden. Met deze aankoop hebben we dat bereikt.

Van der Meer: Deze acquisitie verbetert ook de positie van onze vliegtuiglakken in de zakenvliegtuigmarkt en tevens onze algehele positie op de wereldmarkt voor vliegtuiglakken.

U.S. Paint behoudt zijn algemene industriële coatingsactiviteiten en de fabriek in St. Louis, Missouri. Als onderdeel van de transactie verwerft Akzo Nobel ook het verkoop- en technische ondersteuningsonderdeel van scheepsverven in Antwerpen, België. De productie van scheepsverven en vliegtuiglakken zal te zijner tijd worden verplaatst naar Akzo Nobel-bedrijven in Europa en de Verenigde Staten. In totaal gaan 34 medewerkers over naar Akzo Nobel.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2001 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard. De onderneming telt ongeveer 66.000 medewerkers in 80 landen. De financiële resultaten over het eerste kwartaal worden op 23 april 2002 bekendgemaakt.

Internet: www.international-coatings.com; www.akzonobelaerospace.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343