PMA ENERGIE

Prijsdoorbraak groene energie voor sport en onderwijs

De markt van groene energie is vrij en iedereen kan overstappen. De prijs van groene energie is bij uw huidige elektriciteitsaanbieder meestal hoger dan de prijs van normale 'vuile' stroom. Vanaf vandaag is daar verandering in gekomen.

In samenwerking met de grootste energieproducent van Europa, Vattenfall, bieden
PMA energie en Greenchoice groene energie tegen een beduidend lagere prijs aan alle 400.000 onderwijskrachten en de leden van 28.000 sportverenigingen. U blijft gewoon op hetzelfde netwerk maar uw elektriciteitslasten worden verlaagd. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Voor het onderwijsveld bedraagt de gegarandeerde besparing 1,5 eurocent per kWh. De besparing kan oplopen tot euro 190 per jaar. Voor de sportverenigingen wordt een gegarandeerde besparing aan de leden aangeboden van 1 eurocent per kWh en komt er 0,5 eurocent per kWh in de clubkas. De jaarlijkse sponsorbijdrage voor de clubkas kan afhankelijk van de grootte van de vereniging oplopen tot duizenden euro's. De verwachting is dat 200.000 docenten en 400.000 sporters van dit aanbod gebruik gaan maken. Tevens is er een scherp tarief bedongen voor de locaties van scholen en sportverenigingen.

Op de website www.groene-stad.nl vindt u alle informatie. U kunt via de website ook brochures aanvragen. Daarnaast is er een landelijke helpdesk geopend (telefoonnummer 0900-2020120).

Wie zijn de partners van dit mega contract:
PMA energie:
PMA energie maakt deel uit van de PMA-groep. PMA bestaat meer dan 10 jaar en is in het onderwijs marktleider op het gebied van verzekeringen en financiële diensten. Ook is zij actief in andere doelgroepen. Visie PMA: PMA wil onderscheidend zijn en bijdragen aan een beter milieu. PMA is groot voorstander van ethisch ondernemen en heeft dit hoog in haar vaandel staan..

Greenchoice:
Zij levert uitsluitend groene energie. Greenchoice is onafhankelijk en betrekt haar groene energie uit 100% duurzame bronnen. Voorts wordt zij als 100% groenleverancier aanbevolen door Greenpeace.

Vattenfall:
De Zweedse Vattenfall-groep is een van de grootste elektriciteitsbedrijven van Europa en is op het gebied van groene energie de grootste producent. Vattenfall levert al jaren aan Nederlandse energiebedrijven. De Vattenfall-groep heeft een omzet van 9,5 miljard euro en heeft 35.000 personeelsleden.

Doelstelling:
De gezamenlijke doelstelling is dat zoveel mogelijk Nederlanders overgaan op groene energie.
Naast een bijdrage aan een beter milieu is er sprake van aanzienlijke besparing voor de consument.

Voor nader informatie met betrekking tot dit persbericht kunt u de website
www.groene-stad.nl bezoeken of bellen met:

PMA energie, 0180 320264: mr H.B. van Kranenburg (directeur) A. Bouw (directeur)

12 apr 02 09:22